کتاب سیب صورتی
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / مطالب و مقالات / چگونه بر نگرانی های خود غلبه کنیم؟

چگونه بر نگرانی های خود غلبه کنیم؟

استرس واکنش روانی، جسمی و رفتاری انسان نسبت به هر تهدید یا فشار درونی یا محیطی است. استرس بخشی از زندگی طبیعی هر انسان در نظر گرفته می­شود. استرس دو نوع است :

  1. استرس مثبت
  2. استرس منفی

1. استرس مثبت

استرسی که به نوعی در زندگی مفید است. فشاری که برای ما معنی و اهمیت دارد، باعث ایجاد انرژی و انگیزه برای انجام مسئولیت­ها و سرانجام رسیدن به اهداف می­شود. مانند تحصیل کردن، ازدواج، تغییر شغل و... این گروه، جزء استرس­های مفید در زندگی هر شخص می­باشند چرا که از پیدایش خشم و ناکامی در فرد جلوگیری می­کنند.

چگونه بر نگرانی های خود غلبه کنیم؟

2. استرس منفی

عبارت است تجربه طولانی غرق شدن در مسئولیت­ها و حرکت در تونل مشکلات بدون آگاهی از انتهای آن. مانند مشکلات مالی شدید، تعارض در روابط بین فردی، تعهدات بیش از حد، مدیریت یک بیماری مزمن یا تجربه کردن یک آسیب جدی روانی یا جسمی. این گروه جزء استرس­های مضر در زندگی افراد هستند زیرا علاوه بر تعارض، خشم و ناکامی را نیز برای فرد به همراه دارند.

برای آن که انسان بتواند به طرز بهنجاری به کار و کوشش بپردازد، کمی فشار روانی لازم است. هنگامی که زندگانی فرد مدت­های دراز با سکوت و آرامش همراه می­شود احساس کسالت کرده و به دنبال امور هیجانی می­رود. به نظر می­رسد برای آن که دستگاه عصبی درست کار کند بایستی میزان معینی تحریک به آن وارد شود، اما در عین حال فشار روانی شدید یا طولانی مدت دارای آثار آسیب زای جسمی و روان شناختی می­باشد.

نوبت دهی آنلاین دکتر حکیمیان

پیامدهای استرس بلندمدت

پیامدهای جسمانی

استرس بلند مدت می­تواند بر سلامت جسمی اثر سوء داشته باشد که به مواردی از این دست اشاره می­شود :

پیامدهای روان­شناختی

استرس بلندمدت گاهی تأثیر سوء بر سلامت روحی دارد که به مواردی از این دست، اشاره می­شود:

پیامدهای رفتاری

استرس بلند مدت می­تواند باعث تغییر در رفتارهای سالم شود. مثال­هایی از این مورد عبارتند از:

علل ایجاد استرس در خود را بشناسیم.

اغلب نمی­دانیم چه چیزی ما را مضطرب می­کند و فقط نگرانیم برای کنترل استرس ابتدا باید بدانیم در چه موقعیت­هایی بیشتر دچار نگرانی می­شویم و در آن موقعیت­ها چه می­کنیم. برای این کار باید :

1. عوامل ایجاد کننده استرس را شناسایی و فهرستی از آن­ها تهیه کنیم.

2. مشخص کنیم که در هنگام استرس چه حالت­ها و نشانه­ هایی پیدا می­کنیم.

3. سبک مقابله­ای خود با این شرایط را بررسی و ارزیابی کنیم.

پس از مشخص کردن موارد فوق، باید با بکارگیری راهبردهای درست، بر استرس خود غلبه کنیم.

انواع مقابله با استرس

مقابله هیجان مدار :

هدف این نوع مقابله آرام ساختن خود و دست یافتن به آرامشی است که استرس باعث بر هم زدن آن شده و به دو صورت سالم و ناسالم عمل می­کند.

آدرس اینستاگرام دکتر حکیمیان

مقابله­ های مسئله مدار :

در مقابله مسئله مدار، فرد سعی می­کند برای برطرف کردن استرس یا به حداقل رساندن آن، کار یا فعالیتی را انجام دهد و فعالیتی که فرد در این راستا انجام می­دهد، معطوف به هدف است.

بروز سرطان پستان به عوامل ژنتیکی و محیطی از جمله تغذیه، فعالیت بدنی، مصرف سیگار، سن شروع بارداری و ... بستگی دارد. ارتباط تغذیه و سرطان پستان همچنین نقش پیشگیرانه خوراکی ها در این نوع از سرطان، سالهاست که به اثبات رسیده. برای مطالعه مقاله ایی پیرامون توصیه های غذایی برای جلوگیری از سرطان پستان و ارتباط تغذیه و سرطان پستان کلیک کنید.


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، کوچه 23
تلفن : 36294896 - 031

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
علل ترشح از نوک پستان چیست ؟علل ترشح از نوک پستان چیست ؟

ترشحات پستان ممکن است علل متفاوتی داشته باشد اما به ندرت نشانه سرطان پستان است و در اغلب موارد خوش خیم می باشد. ترشحات پستان ممکن است در زمان شیر دهی ، بر اثر عفونت یا بیماری های دیگر دیده شود و ممکن است همزمان از هر دو پستان و یا یکی از آنها ، خود به خود یا در مواقع فشار آوردن به پستان ها خارج شوند ... ادامه مطلب

بیماری زوسکا را با سرطان پستان اشتباه نگیریدبیماری زوسکا را با سرطان پستان اشتباه نگیرید

زوسکا یک بیماری آزاردهنده و دردناک است که می تواند هر فردی را درگیر کند. به ایجاد عفونت در اطراف نوک پستان، زوسکا می گویند. بسیاری از افراد، زوسکا را با سرطان پستان اشتباه می گیرند. ممکن است که این بیماری در ابتدا به سرطان پستان شباهت داشته باشد؛ اما هیچ ارتباطی میان آن و سرطان پستان وجود ندارد ... ادامه مطلب

طول دوره پرتو درمانی در سرطان سینه چند روز است؟طول دوره پرتو درمانی در سرطان سینه چند روز است؟

در بیماران مبتلا به سرطان در صورت تشخیص پزشک به انجام رادیوتراپی یا پرتو درمانی، پرتودرمانی معمولاً روزی یک بار و هر بار به مدت چند دقیقه انجام می شود. پرتودرمانی در همه ی دنیا معمولاً پنج روز در هفته انجام می شود و در روزهای تعطیل آخر هفته انجام نمی شود ... ادامه مطلب

عمل تعویض پروتز سینه به چه علت انجام میشود؟عمل تعویض پروتز سینه به چه علت انجام میشود؟

برداشتن ایمپلنت سینه جراحی برای بیرون آوردن ایمپلنت های سیلیکونی یا نمکی است ، زیرا بافت اسکار در اطراف ایمپلنت سخت شده و باعث انقباض کپسولی می شود . ... ادامه مطلب

طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین