کتاب سیب صورتی
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / بیماریهای خوش خیم پستان / چه کسانی به پستان فیبروکیستیک مبتلا می شوند؟

چه کسانی به پستان فیبروکیستیک مبتلا می شوند؟

پستان فیبروکیستیک یکی از بیماری های شایع در بانوان است که آمار قابل توجهی از بانوان را درگیر خود کرده است. بیماری پستان فیبروکیستیک اختلالی خوش خیم است. اغلب خطر چندانی برای سلامت بانوان ندارد؛ اما می تواند زمینه ساز عوارض بعدی شود. در این مقاله قصد داریم به بررسی پستان فیبروکیستیک بپردازیم.

آنچه در این مطلب میخوانید

پستان فیبروکیستیک چیست؟

در ابتدا باید توضیح داد که پستان فیبرو کیستیک لزوماً یک بیماری نیست و تغییرات فیبروکیستیک سینه شامل درد و تورم سینه ها، قبل از عادت ماهیانه شروع شده و بعد از اتمام آن بهبود می‌یابد. تقریباً ۸۰ درصد بانوان در زندگی خود این حالت را تجربه می‌کنند. این تغییرات فیبروکیستیک، اغلب در سنین پایین رخ می‌دهد. این تغییرات وابسته به هورمون های تخمدان است و چون پس از یائسگی هورمون های تخمدان کاهش می یابد، تغییرات بافتی فیبروکیستیک نیز کاهش می یابد.

در نوع خفیف پستان فیبروکیستیک، بانوان تنها شاهد بروز درد در سینه، پیش از عادت ماهیانه هستند. در نوع متوسط آن تعدادی کیست ریز در سینه به وجود می‌آید؛ که البته پس از شروع قاعدگی آب می‌شود. در نوع شدید تر آن، کیست های بزرگی در سینه ایجاد می‌شود. این کیست ها که با درد سینه همراه اند، توده هایی پر از مایع هستند و بسته به اینکه مایع صاف باشد یا خونی، از هم متمایز می‌شوند.

دکتر سید محمد رضا حکیمیان فلوشیپ جراحی سرطان با دانش بالا و تجربه سالها کار در ارتباط با سرطان پستان قادر به تشخیص زود هنگام این بیماری بوده و آماده ارائه‌ خدمات درمانی به شما عزیزان می باشند. شماره تماس : 36294896 - 031

علائم پستان فیبروکیستیک چیست؟

نشانه های پستان فیبروکیستیک، روندی تناوبی و وابسته به چرخه عادت ماهیانه دارند. این نشانه ها قبل از شروع عادت ماهیانه اوج می گیرند و پس از آن رو به افول می گذارند. این نشانه ها معمولاً به شرح زیر می باشند:

جراح پستان

دلایل تغییرات فیبروکیستیکی پستان چیست؟

علت قطعی و دقیقی برای پستان فیبروکیستیک از سوی متخصصان مطرح نشده است؛ با این حال، ایجاد تغییرات فیبروکیستیک در دوران باروری بانوان و دو طرفه بودن آن، این فرضیه را تقویت می کند که علت اصلی تغییرات فیبروکیستیکی پستان، هورمون استروژن است. به خصوص اینکه با شروع یائسگی و کاهش هورمون استروژن و سایر هورمون های دخیل در تولید مثل، علائم پستان فیبروکیستیک نیز از بین می رود.

پستان فیبروکیستیک

چه کسانی به پستان فیبروکیستیک مبتلا می شوند؟

هر زنی احتمال دارد که در طول زندگی خود پستان فیبروکیستیک را تجربه کند. این احتمال برای بانوانی در سنین ۳۵ تا ۵۰ سالگی بیشتر است. کسانی که قرص‌های ضدبارداری مصرف می کنند شاهد کاهش علائم پستان فیبروکیستیک خواهند بود و بالعکس هورمون درمانی ، این کیست ها را افزایش می دهد. بافت فیبروکیستیک پستان، خطر ابتلا به سرطان را افزایش نمی دهد. پزشکان توصیه می‌کنند که خانم‌های بین ۵۰ تا ۷۴ ساله به صورت سالیانه ماموگرافی انجام دهند تا اگر تغییراتی پیش آمد سریعاً اقدامات لازم اتخاذ شود.

نوبت دهی

چگونه از پستان فیبروکیستیک پیشگیری کنیم؟

برخی تحقیقات حاکی از رابطه ای بین تغییرات فیبروکیستیک با کشیدن سیگار و خوردن نوشیدنی های کافئین دار بوده است؛ لذا بهتر است از سیگار و نوشیدنی های کافئین دار پرهیز شود. همچنین از خوردن غذاهای پرچرب و سرخ کردنی و پرنمک پرهیز کنید.

تشخیص پستان فیبروکیستیک به چه صورت است؟

بهترین زمان برای معاینه، ۷ تا ۱۰ روز بعد از شروع عادت ماهانه است. در این معاینه پزشک متخصص، پستان ها و زیر بغل را معاینه می‌کند تا مشخص کند ضایعه های مشکوک از نظر سرطانی وجود دارد یا خیر. بسته به وضعیت فرد، پزشک ممکن است سونوگرافی پستان، ماموگرافی یا نمونه برداری از پستان را تجویز کند.

اینستاگرام دکتر حکیمیان

درمان پستان فیبروکیستیک به چه صورت است؟

اگر فرد علائم بالینی شدیدی نداشته باشد نیازی به درمان نیست. اما اگر این نشانه‌ها فزونی گرفته و شدید شوند، به تناسب وضعیت فرد، درمان‌های مختلفی اعم از دارو درمانی و درصورت وخامت، عمل جراحی صورت می گیرد. به طور کلی پستان فیبروکیستیک خطرناک نیست اما در برخی موارد به بیماری‌های دیگر منجر می شود.

امروزه ماموپلاستی یا جراحی ترمیمی پستان با به کار گیری تکنیک های پیشرفته و روز دنیا، همچنین دستگاه های مجهز و مدرن انجام می‌شود. این جراحی به منظور ایجاد زیبایی و ترمیم معایب پستان صورت می‌گیرد.


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، کوچه 23
تلفن : 36294896 - 031

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :سمیه بابایی [ 1402-12-14 ]
سلام توده فیبروکیستیک من تغییر حالت داده وب هیپرپلازی داکتال معمولی تبدیل شده ،،چقدر خطرناکه آیا داروی خاصی داره،؟؟؟

زهرا [ 1401-11-12 ]
سلام، از مطلب آموزنده و بسیار مفید در مورد فیبروکیستیک سپاسگزارم.

سمانه سعیدی [ 1400-07-22 ]
سلام آقای دکتر ممنونم از اطلاعات مفیدتون بافت سینه من فیبروکیست البته تغییر سایز سینه اذیت میکنم و فقط سمت راست سینه فیبروکیستک مشکلی نداره

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
ارتباط بین سندروم متابولیک و سرطان پستانارتباط بین سندروم متابولیک و سرطان پستان

طبق تحقیقات و پژوهش های انجام شده، بین سرطان پستان و سندروم متابولیک ارتباط مثبتی وجود دارد. در ادامه این مقاله به بررسی این ارتباط می پردازیم . ... ادامه مطلب

سرطان سينه در مردان چه علائمی دارد؟سرطان سينه در مردان چه علائمی دارد؟

سرطان سینه در مردان از بیماری‌های نادر در میان آقایان است که به علت رشد و تکثیر خارج از کنترل سلول‌های داخل پستان رخ می‌دهد و ممکن است به سایر قسمت‌های بدن نیز منتقل شود و در آنجا گسترش یابد. ... ادامه مطلب

خطر افزایش ابتلا به سرطان پستان به منارک زودرسخطر افزایش ابتلا به سرطان پستان به منارک زودرس

شروع چرخه قاعدگی برای برخی از دختران زودتر از حالت معمول رخ می دهد که به آن منارک زودرس گفته می شود.در ادامه این مقاله به بررسی منارک زودرس به صورت دق ... ادامه مطلب

درباره ماموگرافی بیشتر بدانیددرباره ماموگرافی بیشتر بدانید

ماموگرافی یک عکس رادیوگرافی ساده از پستان و ابزاری برای کشف زودرس سرطان‌های غیرقابل لمس پستان است. ماموگرافی می‌تواند سرطان پستان را ده سال قبل از آن که قابل لمس شود، شناسایی کند ... ادامه مطلب

طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین