کتاب سیب صورتی
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / مطالب سرطان پستان / برای تشخیص توده پستان ماموگرافی بهتر است یا سونوگرافی

برای تشخیص توده پستان ماموگرافی بهتر است یا سونوگرافی

سونوگرافی سینه در روش غیر تهاجمی (پوست سوراخ نمی شود) است که برای ارزیابی سینه ‌ها استفاده می‌ شود. فناوری سونوگرافی امکان تجسم سریع در بافت های سینه را فراهم می ‌کند. همچنین ممکن است از سونوگرافی برای ارزیابی جریان خون به نواحی اطراف سینه ‌ها استفاده شود. معاینه اغلب همراه با ماموگرافی استفاده می ‌شود اما در بعضی موارد به تنهایی استفاده می ‌شود.

آنچه در این مطلب میخوانید

در چه مواردی از روش سونوگرافی سینه استفاده می شود؟

سونوگرافی ممکن است در زنانی که اشعه منع مصرف دارد، مانند زنان باردار، زنان جوان تر از 30 سال و زنان دارای کاشت سینه سیلیکون استفاده شود. این روش همچنین ممکن است برای هدایت روش‌ های مداخله ای مانند بیوپسی سینه و آسپیراسیون کیست (از بین بردن مایع از کیست) استفاده شود.
سونوگرافی سینه به طور کلی به عنوان تشخیص غربالگری در تشخیص سرطان سینه مورد استفاده قرار نمی ‌گیرد زیرا همیشه بعضی از علائم اولیه سرطان مانند میکرو کلسیفیکاسیون ها که رسوبات کلسیم کمی هستند تشخیص نمی ‌دهد.

جراح پستان

ماموگرافی سینه چیست؟

ماموگرام از اشعه X برای تولید تصویری استفاده می کند که سایه ای از ساختار های متراکم است. مناطق مورد نظر به اندازه کافی متراکم هستند تا دیده شوند. با برداشتن رسوبات مشكوك و غير طبيعي كلسيم در اشعه ايكس سرطان يا مناطق مشكوك را بر مي ‌گيرد. همه رسوبات کلسیم مشکوک نیستند. برخی از آن ها خوش خیم و برخی مشکوک هستند.
ماموگرافی ها و به خصوص ماموگرام‌ های جدید 3D، یک سری عکس از بافت سینه را از زوایای مختلف تهیه می کنند و آن ها را برای مطالعه در رایانه جمع می کنند. یک ماموگرافی تشخیصی بیش از یک ماموگرافی غربالگری طول خواهد کشید زیرا رادیولوژیست برای جستجوی نا هنجاری ها به تصاویر بسیار دقیق نیاز دارد. تصاویر بیشتری گرفته می ‌شود و تکنسین ممکن است با اشعه X اضافی، مناطق خاصی را زوم کند.

بزنید روی لینک و با کاربردهای سونوگرافی پستان آشنا شوید.

در چه مواردی از روش ماموگرافی سینه استفاده می شود؟

ماموگرافی برای غربالگری سرطان سینه استفاده می ‌شود. در این روش پیش از اینکه فرد متوجه توده ای در سینه خود شود ماموگرام می ‌تواند با احتمال 75 درصد آن را تشخیص دهد. بسیاری از سرطان ‌های سینه وقتی در این مرحله تشخیص داده شوند به راحتی درمان می شود. از افرادی که ماموگرافی می ‌شوند تنها از 5 تا 10 درصد از خانم‌ ها خواسته می ‌شود برای آزمایش های بعدی بازگردند.

تفاوت های ماموگرافی و سونوگرافی در چیست؟

ماموگرافی و سونوگرافی در اصل روش ‌های مختلفی دارند بنابراین موارد متفاوتی را نشان می دهند. در سونوگرافی، امواج صوتی با فرکانس بالا از بافت سینه جدا و به عنوان اکو جمع می شوند تا تصویری تهیه کنند. بنابراین الگویی که تولید می ‌شود به سونوگرافی کمک می ‌کند تا تصویر یک توده مشکوک یا بافت نرمال سینه را مشخص کند. سونوگرافی در تشخیص توده های جامد (گره ها) از کیست های پر از مایع (کیست ساده یا پیچیده) مناسب است. همچنین به عنوان یک تست تصویر برداری کمکی برای ماموگرافی یا معاینه بالینی پزشک از سینه استفاده می ‌شود.

سونوگرافی در خانم ‌های جوانی که بافت سینه آن ها بسیار متراکم است و می تواند دقت ماموگرافی را کاهش دهد مفید است. سونوگرافی معمولاً توده ‌هایی را تشخیص می دهد که احساس شوند. در حالی که ماموگرام می تواند ناهنجاری‌ هایی را تشخیص دهد که از نظر جسمی احساس نشوند. ماموگرافی برای خانم‌ های مسن بهتر است که بافت سینه تراکم کم تری دارد. اگر با معاینه فیزیکی پزشک بتواند توده ای پیدا کند بدون توجه به سن بیمار هر دو ماموگرافی و سونوگرافی تجویز می ‌شوند.

تشخیص توده پستان با ماموگرافی

برای تشخیص سرطان سینه، ماموگرافی بهتر است یا سونوگرافی؟

وقتی درباره غربالگری سرطان سینه صحبت می ‌کنیم فقط باید از ماموگرافی استفاده شود. غربالگری به این معنی است که خانم ‌هایی که هیچ علامتی ندارند از لحاظ داشتن توده سنجیده می ‌شوند. ممکن است توده ای در سینه تشکیل شده باشد خود فرد متوجه آن نشود و پزشک هم نتواند آن را تشخیص دهد در این موارد ماموگرافی موجب تشخیص زودهنگام توده می‌ شود. دقت آن در حدود 75-80 درصد است. به این معنی که در حدود 20-25 درصد ممکن است سرطان در مراحل اولیه پنهان بماند. بنابراین توصیه می ‌شود سالانه ماموگرافی انجام شود تا اگر توده ای تشکیل شد به سرعت تشخیص داده شود. از سونوگرافی سینه به عنوان تشخیص کمکی برای ماموگرافی استفاده می ‌شود. سونوگرافی به عنوان یک ابزار غربالگری مورد تأیید قرار نگرفته اند زیرا توده ها و کیست ‌هایی که از آن ها گرفته می‌ شود از نظر فیزیولوژیکی طبیعی تلقی می ‌شوند و بنابراین الگو های سونوگرافی بسته به چرخه قاعدگی می توانند به سرعت تغییر کنند. تنها در صورت وجود توده بزرگ و در نتیجه احساس آن سونوگرافی مفید خواهد بود. بنابراین سونوگرافی برای غربالگری قابل استفاده نیست.

اینستاگرام دکتر حکیمیان

در چه مواردی از سونوگرافی به جای ماموگرافی استفاده می شود؟

از آن جا که سونوگرافی کم تر از ماموگرافی دردناک است، بسیاری از خانم ‌ها سؤال می ‌کنند: آیا می توانم به جای ماموگرافی، از سونوگرافی برای غربالگری سرطان سینه استفاده کنم؟
سونوگرافی سینه را نباید با ماموگرافی مقایسه کرد زیرا این دو روش تصویر برداری متفاوت با عملکرد های مختلف هستند. سونوگرافی جایگزین ماموگرافی یا برعکس نمی شود. ماموگرافی سینه در مطالعات متعدد نشان داده شده است که تنها ابزار غربالگری برای کاهش تعداد مرگ و میر ناشی از سرطان سینه است.

نوبت دهی آنلاین دکتر حکیمیان

پس به طور کلی و خلاصه :

عمل لیفت همراه با پروتز سینه یکی از روشهای افزایش حجم، بالا بردن و خوش فرم نمودن سینه است. این جراحی توسط دکتر سید محمدرضا حکیمیان در اصفهان قابل انجام است. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 36294896 - 031 تماس حاصل فرمایید.


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، کوچه 23
تلفن : 36294896 - 031

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
برای تشخیص توده پستان ماموگرافی بهتر است یا سونوگرافیبرای تشخیص توده پستان ماموگرافی بهتر است یا سونوگرافی

سونوگرافی سینه در روش غیر تهاجمی (پوست سوراخ نمی شود) است که برای ارزیابی سینه ‌ها استفاده می‌ شود. فناوری سونوگرافی امکان تجسم سریع در بافت های سینه ... ادامه مطلب

بیماری پاژه سینه چیست؟بیماری پاژه سینه چیست؟

بیماری پاژه نوع خاصی از سرطان سینه است که نوک پستان را درگیر می کند. بیماری پاژه به طور معمول باعث زخم و فرسایش پوست نوک پستان می شود و ممکن است با ترشح نوک پستان آغشته به خون همراه باشد. ... ادامه مطلب

عوامل وراثتی مرتبط با خطر ابتلاء به سرطان پستان در جمعیت ایرانیعوامل وراثتی مرتبط با خطر ابتلاء به سرطان پستان در جمعیت ایرانی

سرطان سینه جز شایع ترین بدخیمی ها در بین زنان می باشد. تاکنون علت دقیق ایجاد سرطان پستان مشخص نشده است. ... ادامه مطلب

تصویربرداری مجاری و غدد لنفاوی (لنفوسیتی گرافی) چیست؟تصویربرداری مجاری و غدد لنفاوی (لنفوسیتی گرافی) چیست؟

لنفوسیتی گرافی، نوع خاصی از تصویربرداری پزشکی هسته ای است که تصاویری به نام سیتیگرام های سیستم لنفاوی ارائه می دهد.در تصویربرداری پزشکی هسته ای از مقادیر کمی مواد رادیواکتیو برای تشخیص، ارزیابی یا معالجه انواع بیماری ها استفاده می شود ... ادامه مطلب

طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین