کتاب سیب صورتی
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / مطالب و مقالات / بیوپسی وکیوم پستان چیست و چگونه انجام میشود؟

بیوپسی وکیوم پستان چیست و چگونه انجام میشود؟

در صورت وجود توده ای در پستان بعد از معاینه دقیق و روشهای تصویربرداری مناسب، اقدام بعدی بدست آوردن سلولهایی از بافت ضایعه مشکوک یعنی نمونه برداری از ضایعه مشکوک جهت بررسی پاتولوژیک و سیتولوژیک خواهد بود.یکی از قابل استفاده ترین روشهای بیوپسی (نمونه برداری)، بیوپسی تحت گاید سونوگرافی بخصوص در مورد توده های غیر قابل لمس پستانی یا توده های کوچک ولی قابل رویت در سونوگرافی می باشد.

دکتر سید محمد رضا حکیمیان فلوشیپ جراحی سرطان با دانش بالا و تجربه سالها کار در ارتباط با سرطان پستان قادر به تشخیص این بیماری بوده و آماده ارائه‌ خدمات درمانی به شما عزیزان می باشند. شماره تماس : 36294896 - 031

تحت گاید سونوگرافی به سه روش زیر می توان بیوپسی پستان انجام داد :

  1. Fine needle aspiration : با یک سوزن ظریف مایع یا سلولهایی از ناحیه غیر طبیعی خارج می کنیم.
  2. Core needle Biopsy : با استفاده از سوزن 14-gauge با چند بار ورود سوزن هر دفعه مقداری بافت از ضایعه خارج می شود.
  3. Vacuum- assisted Biopsy: این روش نسبتاً جدید، کم تهاجم، مطمئن و دقیقی می باشد و امروزه در کشورهای پیشرفته از آن استفاده می شود و در بسیاری از موارد جای open Biopsy (بیوپسی باز) را گرفته است. به این صورت که از طریق پوست، تحت گاید سونوگرافی فقط با یک بار ورود سوزن به اندازه دلخواه و با وجود پروب مورد نظر می توان نمونه های متعدد بافتی را در جهت ها مختلف برداشت و حتی در بسیاری از موارد این روش قدرت تخلیه کل توده را نیز خواهد داشت.

مطالعات و مقالات زیادی safe بودن و دقیق و مؤثر بودن آن را در تشخیص توده های پستانی و حتی درمان تخلیه کامل توده های خوش خیمی همچون فیبروآدنوما که از جمله تومورهای شایع و خوش خیم پستانی است تأیید کرده است. امروزه می توان فیبروآدنوماهای کوچک تانسبتاً بزرگ از اندازه 3/0 تا 4 سانتی متر را، بطور کامل و بدون عوارض جدی بدون اسکار عمل جراحی با این واکیوم تخلیه کرد.

بیوپسی وکیوم پستان چیست و چگونه انجام میشود؟

مزیت اصلی این روش وکیوم نسبت به Core Biopsy در این است که در روش Core برای بدست آوردن بافت کافی، سوزن باید چندین بار وارد بافت پستان شود تا بتواند قطعات بافتی پاتولوژی در جهات مختلف بدست آورد.ولی در روش Vacuum Biopsy با ورود یک سوزن با شماره مورد نظر (قابلیت انتخاب سایز سوزن) می توان نمونه های متعدد بافتی را خارج و در محفظه دستگاه ذخیره کرد، ضمن اینکه چرخش پروب در زوایای مختلف و حتی برداشت 360 درجه نیز میسر است و در هر مقطع بدون نیاز به خروج پروب از بدن بیمار امکان توقف بیوپسی و مجدداً ادامه آن وجود دارد.

علت انجام وکیوم بیوپسی پستان

مراقبت های لازم پس از وکیوم بیوپسی پستان

- ناحیه نمونه برداری را تمیز نموده و خشک کنید. در صورت وجود بخیه، آنها را طی مراجعه بعدی بایستی بکشید. اگر خبری از بخیه نبود، می توانید بانداژ یا پانسمان را برداشته و به حالت عادی حمام کنید.
- ممکن است ناحیه نمونه برداری، چند روز بعد از عمل درد داشته باشد. طبق توصیه پزشک، از داروهای مسکن استفاده کنید. آسپیرین یا برخی داروهای دیگر ممکن است احتمال خونریزی شما را افزایش دهد. توجه داشته باشید پزشکتان بایستی حتما داروهای مسکن را تأیید نماید.
- می توانید به رژیم غذایی عادی خود باز گردید، مگر اینکه پزشکتان نظر دیگری داشته باشد. ممکن است به شما گفته شود از فعالیت بدنی شدید خودداری کنید.

نوبت دهی آنلاین دکتر حکیمیان

اگر با هر یک از موارد زیر مواجه شدید، با پزشکتان در میان بگذارید:

بسته به وضعیت شما، ممکن است دستورالعمل هایی برای بهبود وضعیتتان ارائه شود.

مزایای وکیوم بیوپسی پستان

شیوه ی بسیار قابل اعتماد نمونه برداری با عوارض بسیار اندک، می باشد. بکار بردن آن نسبتا ساده و برای بیمار بخوبی قابل تحمل است. در مقایسه با عمل جراحی پستان این روش کمتر تهاجمی است و نیاز به بیهوشی و بستری شدن در بیمارستان ندارد. در ضمن هزینه ی پیگیری های متعدد یا هزینه های ناشی از بستری را کاهش می دهد. مهمتر از همه اینکه، این شیوه ( VABB ) فاصله ی زمانی یافتن توده و تشخیص، که برای آرامش بیمار بسیار اهمیت دارد، را کم می کند

عوارض وکیوم بیوپسی پستان

تمامی فرایندهایی که روی بدن انجام می شوند، ممکن است عوارض و خطراتی را به دنبال داشته باشند. برخی از عوارض احتمالی نمونه برداری پستان شامل موارد زیر می شود:

این عمل بطور سرپایی و با بی حسی موضعی قابل انجام است و علاوه بر باقی نماندن اسکار بزرگ ناشی از عمل جراحی روی بافت پستان و حذف عوارض متحمل ناشی از بیهوشی عمومی اکسیزیون جراحی، بیمار می تواند خیلی سریع و در مدت کوتاهی به فعالیت طبیعی روزمره برگردد.

صفحه اینستاگرام دکتر حکیمیان

مدت زمان بهبودی بستگی به نوع نمونه برداری پستان و نوع بیهوشی انجام شده دارد. اگر بیهوشی عمومی انجام شده باشد، به اتاق ریکاوری منتقل خواهید شد تا شما را از نزدیک تحت نظر بگیرند. به محض اینکه فشار خون، نبض و تنفس شما پایدار و ثابت شد و هوشیار شدید، شما را به یکی از اتاق های بیمارستان می برند یا به خانه خواهید رفت. اگر بیوپسی به صورت سرپایی انجام شود، بایستی شخص دیگری شما را تا خانه همراهی نماید. اگر بی حسی موضعی انجام شود، بعد از اتمام دوره بهبودی به خانه خواهید رفت.

امروزه ماموپلاستی یا جراحی ترمیمی پستان با به کار گیری تکنیک های پیشرفته و روز دنیا، همچنین دستگاه های مجهز و مدرن انجام می‌شود. این جراحی به منظور ایجاد زیبایی و ترمیم معایب پستان صورت می‌گیرد.


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، کوچه 23
تلفن : 36294896 - 031

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
بازسازی سینه در مبتلایان به سرطان پستانبازسازی سینه در مبتلایان به سرطان پستان

یکی از انواع سرطان در انسان سرطان پستان است. برای درمان سرطان پستان گاهی پزشک مجبور میشود تمام پستان را با عمل جراحی بردارد. برداشت پستان در بعضی از بیماران باعث بروز جنبه های احساسی در زمینه نداشتن این عضو میشود ولی خوشبختانه با بازسازی پستان، می‌توان پستان را ترمیم نمود ... ادامه مطلب

نمونه برداری از توده پستان با سونوگرافی چگونه انجام میشود؟نمونه برداری از توده پستان با سونوگرافی چگونه انجام میشود؟

در نمونه‌برداری از پستان با سونوگرافی با استفاده از یک پروب سونوگرافی برای تجسم محل توده پستان، اعوجاج یا تغییر بافت غیرطبیعی، پزشک یک سوزن بیوپسی را از طریق پوست وارد؛ آن را به یافته‌ی مربوطه هدایت می‌کند و نمونه‌های بافت را از بین می‌برد. ... ادامه مطلب

درمان انسداد هورمونی در سرطان سینهدرمان انسداد هورمونی در سرطان سینه

استروژن و پروژسترون همچنین باعث رشد برخی سرطان‌ های پستان می‌ شوند که به آن‌ ها سرطان های پستان حساس به هورمون گفته می‌ شود. سلول‌ های سرطانی پستان حساس به هورمون حاوی پروتئین‌ هایی به نام گیرنده‌ های هورمونی هستند که با اتصال هورمون‌ ها به آن‌ها فعال می‌ شوند. ... ادامه مطلب

کم تحرکی، افزایش وزن و سرطان سینه چه ارتباطی با هم دارند؟کم تحرکی، افزایش وزن و سرطان سینه چه ارتباطی با هم دارند؟

احتمال ابتلا به برخی از سرطان ها در افراد چاق و کم تحرک نسبت به افراد لاغر بیشتر است. یکی از این سرطان ‌ها، سرطان پستان یا سینه به‌ خصوص در سنین بعد از یائسگی می باشد. در ادامه این مطلب به ارتباط چاقی و سرطان سینه پرداخته ایم. ... ادامه مطلب

طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین