
بیماری پاگت نوع خاصی از سرطان سینه است که نوک پستان را درگیر می کند. بیماری پاگت به طور معمول باعث زخم و فرسایش پوست نوک پستان می شود و ممکن است با ترشح نوک پستان آغشته به خون همراه باشد.

بیماری موندور موجب ایجاد یک توده در پستان می شود. بیماری موندور یک بیماری کم یاب است و نشانه آن به این صورت است که بيمار يک ساختار شبیه طناب را در بافت هاى زير پوستى شکم، توراکس و زير بغل احساس می کند که حساس و همراه با درد می باشند.

خود آزمایی پستان، معاینه ای است که باید در خانه به وسیله خودتان انجام شود. برای تشخیص بیماری های احتمالی سینه، باید از چشم و دست خود استفاده کنید تا تغییرات ظاهری یا لمس سینه را متوجه شوید. در این بخش به معاینه پستان برای تشخیص سرطان سینه پرداخته ایم.

سرطان سینه، یکی از شایع ترین انواع سرطان در زنان است. با تشخیص به موقع و قبل از لمس ضایعه و تغييرات بافت پستان در ماموگرافی می توان از پیشروی بیماری سرطان سینه جلوگیری کرد. در این بخش به روش های تشخیص سرطان سینه اشاره کرده ایم.

لنفوسیتی گرافی، نوع خاصی از تصویربرداری پزشکی هسته ای است که تصاویری به نام سیتیگرام های سیستم لنفاوی ارائه می دهد.در تصویربرداری پزشکی هسته ای از مقادیر کمی مواد رادیواکتیو برای تشخیص، ارزیابی یا معالجه انواع بیماری ها استفاده می شود

احتمال متاستاز سرطان سینه در وهله اول به خوش خیم بودن یا بدخیم بودن توده سرطانی بستگی دارد. اصولا توده های خوش خیم دچار متاستاز نمی شوند. اما حتی اگر توده های خوش خیم را به موقع درمان نکنید ممکن است پیشرفت کرده و به بخش های دیگر هم سرایت کنند.

ماموپلاستی محبوب ترین جراحی پلاستیک در بسیاری از کشورها است. طبق آمار، بیش از نیمی از زنان از سینه های خود ناراضی هستند و متمایل به عمل جراحی برای اصلاح آنها هستند. با ماموپلاستی می توانید سینه های خود را بزرگ کنید، اندازه آنها را کاهش دهید یا شکل آنها را تغییر دهید.

سرطان سینه مخصوص زنان نیست بلکه ممکن است سرطان سینه مردان را نیز درگیر نماید. اما این بیماری در بین زنان شایع تر می باشد. درمان سرطان سینه به عوامل مختلفی بستگی دارد، حجم و مکان توده در پستان، میزان پیشرفته بودن بیماری، سن بیمار و وضعیت کلی سلامت بیمار در درمان این بیماری موثر می باشد.

عمل اصلاح سینه ها به وسیله پروتز یا ایمپلنت سینه از سری جراحی های زیبایی و درمانی است که اغلب به منظور زیبایی بخشی و فرم دهی به سینه های بانوان انجام می گیرد. این عمل انواع گوناگونی دارد و با روش های متفاوت و متنوعی انجام می شود.

برخی از زنان ممکن است سینه هایی داشته باشند که اندازه آنها یکسان نباشد. یکی ممکن است به طور قابل توجهی بزرگتر یا کوچکتر از دیگری باشد. این امر می تواند منجر به احساس نارضایتی از ظاهر خود و در پی آن درخواست عمل توسط فرد شود. در این بخش به جراحی بازسازی پستان و نکات مربوط به آن پرداخته ایم.

بیماری پاژه پستان (همچنین به نام بیماری پاژه نوک پستان و بیماری پاژه پستانی نیز شناخته میشود) یک نوع سرطان نادر است که پوست نوک پستان و معمولاً دایره تیرهتر پوست اطراف آن را درگیر میکند که به آن آرئول می گویند.

پروتز سینه از سری عمل های زیبایی است که امروزه طرفداران زیادی پیدا کرده است. اغلب ممکن است سینه ها به علل دچار مشکل شوند. اما نکات مهم و ساده ای وجود دارند که در مورد انجام این دسته از عمل ها باید در نظر گرفته شوند. یکی از این نکات مسئله بارداری و شیردهی بانوان بعد از انجام این عمل است.

کتاب سیب صورتی به قلم بیش از ۲۰ نفر از متخصصین مقوله سرطان پستان و با گردآوری و تدوین دکتر سید محمد رضا حکیمیان ،شامل اطلاعات معتبر ،کاربردی و بسیار مفیدی است که خواندن و معرفی آن را به تمامی کسانی که به نوعی با این بیماری مواجه هستند توصیه می کنیم .

لیفت سینه به عنوان یک گزینه محبوب و بسیار مناسب برای زنانی است که میخواهند در اندام خود تغییراتی ایجاد نمایند و یا وزن زیادی از دست داده اند و دچار افتادگی در سینه های خود شده اند . در این بخش به دوره نقاهت بعد از لیفت سینه پرداخته ایم.

جراحی ماموپلاستی یا کوچک کردن سینه، برای افرادی که از بزرگ بودن بیش از حد سینه های خود رنج می برند، نوعی جراحی پرطرفدار محسوب می شود. مسئله قابل اهمیت این است که پس از عمل جراحی باید مراقبت های بعد از عمل کوچک کردن سینه را به درستی انجام دهید.

پروتز سینه از جمله عمل های جراحی است که به دلیل زیبایی ای که در بدن ایجاد می نماید، طرفداران بسیاری را گرد خود جمع کرده است. این عمل در حالی که مزایایی را از نقطه نظر زیبایی به دنبال دارد، دارای عوارض زیادی نیز می باشد.

لایه خارجی تمام پروتز ها، از جنس سیلیکون می باشد و داخل این پروتز ها، توسط مواد مختلفی مانند، آب نمک و یا ژل سیلیکون خالص پر شده است. در گذشته پروتز پرشده از اب نمک و یا ژل سیلیکون پر شده را فقط برای جراحی پروتز سینه استفاده می کردند، اما در حال حاظر ژل سیلیکون منسجم بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد

یافتن مواد ارثی در میان بیماران به سرطان پستان اهمیت بسیاری دارد. بسیاری از بیماران فارغ از اینکه خود مبتلا به بیماری هستند نگران ابتلای فرزندانشان به بیماری مشابه می باشند. به طور کلی هر خانمی تا سن 80 سالگی با احتمال حدود 80 درصد ممکن است به سرطان پستان مبتلا شود.

چنانچه سرطان پستان محدود به پستان و یا گره های لنفی مجاور آن باشد، سرطان در مرحله اولیه یا پیشرفته موضعی قرار دارد. سلولهای سرطانی می توانند از توده اصلی در پستان جدا شده و از راه جریان خون یا لنف به سایر قسمت های بدن مهاجرت کنند.

درعمل جراحی پروتز سینه پزشک جراح برای وارد کردن پروتز از چند مکان متفاوت که شامل زیر بغل، هاله دور پستان و چین زیر پستان است، وارد بدن میکند و آنرا در محل قرارگرفته شده نگه می دارد و از جا به جا شدن آن زیر پوست جلوگیری می کند. سپس برش را پس از قرار دادن پروتز در جای مناسب میبندد و بخیه می زند.

شیمی درمانی برای سرطان سینه می تواند قبل یا بعد از جراحی برای برداشتن سرطان انجام شود. پزشک سرطان یا پرستار متخصص در مورد مزایای شیمی درمانی در شرایط شما با شما صحبت می کند و عوارض جانبی احتمالی را توضیح می دهد.

از آزمایشهای مختلفی برای تشخیص سرطان پستان میتوان استفاده کرد. اگر پزشک در آزمایش غربالگری (ماموگرافی) نشانه ای از سرطان پستان پیدا کند یا علائمی داشته باشدی که میتواند به معنای سرطان سینه باشد، به آزمایشهای بیشتری نیاز دارید تا از وجود یا عدم وجود سرطان مطمئن شوید.

همه توده هایی که در پستان ایجاد و یا توسط خانم ها احساس می شوند لزوما سرطان نیستند و اگر این توده ها سرطانی هم باشند، با تشخیص زودرس و اقدام سریع درمان پذیر خواهند بود، اما بسیاری از خانم ها با مشاهده توده در پستان بسیار نگران و مضطرب می شوند و حتی از مراجعه به پزشک هراس دارند.

دو نوع عمل جراحی برای خارج کردن توده ها از سینه وجود دارد که تشخیص نوع عمل برای هر بیمار به نسبت شرایطی که دارد بر عهده پزشک است. در ادامه این مقاله به بررسی دقیق تر عمل های ماستکتومی و لامپکتومی و تفاوت هایی که دارند می پردازیم.

کیست سینه اصولا کیسه هایی پر شده از مایع داخل سینه هستند ، که معمولا خوش خیم و غیر سرطانی هستند . گاهی تنها یک عدد از این کیست ها تشکیل می شود و گاهی هم تعداد زیادی از آنها فرد را درگیر می کند و امکان تشکیل آنها در یکی از سینه ها و یا حتی هر دو سینه وجود دارد .

یکی از روشهای بسیار مهم درمان سرطان سینه رادیوتراپی یا پرتودرمانی خارجی است که ممکن است پزشک جهت درمان سرطان این روش را پیشنهاد کند. حدود 60 درصد از بیماران سرطانی در طول درمان خود به رادیوتراپی نیاز دارند.

به صورت کلی سرطان سینه ای که در مراحل یا گرید های 1 و 2 باشد، در مراحل اولیه به سر میبرد. گرید 3 سرطان سینه، گرچه جزو مراحل اولیه نیست، اما همچنان شانس درمان سرطان در آن وجود دارد. به صورت کلی هرچه سرطان را زودتر شناسایی کنید، شانس درمان شما هم بالاتر خواهد بود.

سرطان پستان به نوعی سرطان گفته می شود که از تکثیر غیر طبیعی سلول های بافت سینه، یا متاستاز و انتقال سلول های سرطانی از طریق رگ های خونی و لنفاوی از دیگر اندام ها و نقاط سرطانی بدن ایجاد می شود. در ادامه این مقاله به بررسی دقیق تر تغیییرات پوست در سرطان پستان می پردازیم.

لامپکتومی یک عمل جراحی رایج می باشد که در آن سرطان یا دیگر بافت های غیر طبیعی از پستان حذف می شوند . به لامپکتومی عمل جراحی حفظ پستان یا محافظت از پستان نیز گفته می شود زیرا بر خلاف ماستکتومی تنها بخشی از پستان برداشته می شود. در این مقاله به بررسی دقیق تر جراحی لامپکتومی و عوارض آن می پردازیم .

سیستم لنفاوی از غدد لنفاوی ، طحال ، غده تیموس و مغز استخوان تشکیل می شود. سرطان غدد لنفاوی می تواند تمام آن نواحی و همچنین سایر اعضای بدن را تحت تأثیر قرار دهد. این که چه روش درمانی برای سرطان غدد لنفاوی برای شما مناسب تر است به نوع لنفوم و شدت آن بستگی دارد.

آنکوپلاستی ، روش ترکیب جراحی پلاستیک با جراحی سرطان است که با اولویت دادن به بحث درمان سرطان و با بهره گیری از روش های نوین جراحی پلاستیک ، این امکان را به جراح می دهد که در حالی که نسج کافی و حتی بیشتر در جهت درمان سرطان بر می دارد ، همزمان پستان را حفظ کرده حتی زیباتر هم بکند .

در حال حاضر، لیفت سینه یک روش جدید و قابل اطمینان برای حل مشکل افتادگی سینه است که به روش های مختلفی قابل انجام است. در این مقاله به بررسی دقیق تر جراحی لیفت سینه، بهترین روش بالا کشیدن سینه افتاده، می پردازیم.

تغییرات پوست سینه و نوک سینه در سرطان سینه تنها نمونهای از چندین نشانه این سرطان است که توجه به آن ضروری بوده. در ادامه انواع تغییرات سینه در این سرطان را بررسی خواهیم کرد.

سرطان سینه در مردان از بیماریهای نادر در میان آقایان است که به علت رشد و تکثیر خارج از کنترل سلولهای داخل پستان رخ میدهد و ممکن است به سایر قسمتهای بدن نیز منتقل شود و در آنجا گسترش یابد.

سرطان پستان در بعضی افراد بدون علامت ظاهر می شود و گاهی علائم مختلفی دارد که در افراد مختلف متفاوت است. وجود داشتن علامت های زیر لزوماً به معنی این نیست که به این بیماری مبتلا شده ایم، اما با دیدن علائم کلی این بیماری، می توانیم به این بیماری شک کنیم و به پزشک مراجعه کنیم.

ماموگرافی عملی است که جهت غربالگری سرطان سینه انجام می شود. در ماموگرافی با استفاده از اشعه ایکس بافت سینه بررسی می شود و در صورت مشاهده مواردی مشکوک به سرطان، آزمایش های بیشتر انجام می شود.

استروژن و پروژسترون همچنین باعث رشد برخی سرطان های پستان می شوند که به آن ها سرطان های پستان حساس به هورمون گفته می شود. سلول های سرطانی پستان حساس به هورمون حاوی پروتئین هایی به نام گیرنده های هورمونی هستند که با اتصال هورمون ها به آنها فعال می شوند.

سرطان سینه پس از سرطان پوست دومین بیماری شایع در میان زنان است. سرطان سینه به معنای رشد سلول های سرطانی در بافت سینه است که هم می تواند در مجاری شیری و هم در غدد سینه اتفاق بیافتد که به طور معمول نوعی که در مجاری شیری است، نوع شایع تری است.

زوسکا یک بیماری آزاردهنده و دردناک است که می تواند هر فردی را درگیر کند. به ایجاد عفونت در اطراف نوک پستان، زوسکا می گویند. بسیاری از افراد، زوسکا را با سرطان پستان اشتباه می گیرند. ممکن است که این بیماری در ابتدا به سرطان پستان شباهت داشته باشد؛ اما هیچ ارتباطی میان آن و سرطان پستان وجود ندارد

بسیاری از زنان درجاتی از احتقان را در این دوره تجربه می کنند . احتقان پستان در زنانی که به نوزادان خود شیر نمی دهند یا به دفعات کمتری شیر می دهند ، شایع تر است و با نشت شیر ، درد و حساسیت ، تورم ، سفتی ، گرمی پستان ها و گاها تب مشخص می شود .

افزایش زیبایی از جمله زیبایی پستان، می تواند سبب افزایش اعتماد به نفس افراد شود. سینه در زنان یک عضو مهم است که زیبایی قابل توجهی در اندام آن ها ایجاد می کند؛ اهمیت این موضوع آنقدر زیاد است که تعداد جراحی های زیبایی پستان صعودی است.

درجه بندی و تعیین مراحل سرطان سینه بر اساس میزان وجود سرطان در بدن و اینکه برای اولین بار در کدام قسمت بدن تشخیص داده شده است ، معین می شود . در این مقاله به طور دقیق تری درجه بندی سرطان را بررسی می کنیم .

تغذیه نقشی بسیار مهم و اساسی در برخورداری از زندگی سالم ، پیشگیری از بیماری ها و چگونگی مبارزه ی بدن با آنها ایفا میکند بطوریکه بیش از یک سوم سرطان ها به عادات غذایی ما مرتبط میشوند. مواد غذایی که در ادامه مطلب به آنها اشاره می کنیم می توانند از پیشرفت سرطان سینه جلوگیری کنند.

ماموپلاستی گاهی اوقات یک روش درمانی محسوب می شود و در بعضی مواقع یک عمل زیبایی به شمار می رود . این موضوع به نیاز بیمار بستگی دارد . جنبه درمانی ماموپلاستی بیشتر برای خانم های درگیر با سرطان سینه کاربرد دارد زیرا این افراد برای درمان کامل ، باید بافت سینه خود را بردارند .

ممکن است کسانی که به سرطان پستان دچار شده اند، و یا کسانی که مستعد این بیماری می باشند، تصمیم به جراحی برداشتن سینه بگیرند.در ادامه این مقاله به بررسی کامل تر علل انجام جراحی برداشتن سینه می پردازیم.

سرطان پستان وقتی ایجاد می شود که فرایند تقسیم سلولی درون بافت پستان دچار اختلال شود. سلول های بافت سرطانی شده پستان، یک تقسیم بیش از اندازه و بدون کنترل دارند. محل شروع این سرطان در پستان می تواند متفاوت باشد. در ادامه این مقاله به بررسی دقیق تر افزایش خطر سرطان پستان با بافت متراکم سینه می پردازیم.

آشنایی با آناتومی پستان به شما کمک می کند موارد عادی و غیر عادی در خصوص این عضو بدن تان را بشناسید و در صورت تغییرات غیر عادی به پزشک مراجعه کنید . در این مقاله به بررسی اجزای بافت سینه می پردازیم .

برخی از زنان، به ویژه خانم های جوان، نگران کوچک یا بزرگ بودن سینه های خود می باشند. برخی دیگر نگران فرم و حالت سینه های خود هستند. اما آنچه همواره و برای همه زنان اهمیت دارد، سلامت سینه ها است.در ادامه این مقاله به بررسی دقیق تر نکاتی برای حفظ سلامت سینه در زنان می پردازیم.

پروتز پستان با برجسته تر کردن پستان ها و افزایش زیبایی اندام خانم ها، نقش زیادی در افزایش اعتماد به نفس آن ها دارد. معمولا کسانی که پستان هایی کوچک و یا افتاده دارند، خواستار این جراحی زیبایی می شوند. در ادامه این مقاله به بررسی دقیق تر اینکه آیا پروتز سینه موجه سرطان می شود یا خیر می پردازیم.

بزرگ کردن سینه و فرم دهی سینه ها از جمله اقدامات زیبایی است که این روز ها علاقه مندان و طرفداران زیادی پیدا کرده است . روش های مختلفی برای این اقدام یعنی حجیم ساختن سینه ها ، به کار گرفته شده است . دو روش پروتز سینه و تزریق چربی به سینه ، نسبت به سایر روش ها بیشتر به کار برده می شوند.

بافت پستان و همچنین ظاهر آن ممکن است با گذر زمان دچار تغییرات شوند . مشاهده چنین تغییراتی در پستان ممکن است فرد را نگران کرده و باعث شود که فرد با فکر ابتلا به سرطان سینه به پزشک مراجعه کند .

افتادگی پستان ها یکی از مشکلات شایع در میان خانم ها، به ویژه خانم های میانسال است؛ که با افزایش سن رخ می دهد. سن مشخصی برای افتادگی پستان ها وجود ندارد و علل مختلفی می تواند سبب افتادگی پستان ها شود.

راهکاری که برای رسیدن به سایز و فرم دلخواه پستان ارائه می شود، پروتز پستان است. در این عمل جراحی، پروتز که کیسه هایی به شکل پستان ولی از جنس سیلیکون یا سرم نمکی است، در پشت بافت طبیعی پستان قرار داده می شود.

هدف ازبازسازی سینه باز گرداندن سلامتی و اصلاح تغییرات ظاهری بدن است .بازسازی سینه اغلب پس ازدرمان سرطان سینه به خصوص مواقعی که به برداشتن کل سینه ( عمل ماستکتومی ) منجر می شود ، انجام می شود .

بزرگ بودن سینه ها در برخی از زنان می تواند سبب بروز یک سری از مشکلات روحی و یا بهداشتی شود. این سایز بزرگ می تواند درد و ناراحتی فیزیکی برای بیمار ایجاد کند.افرادی که از این شرایط رنج می برند، می توانند به کمک یک عمل جراحی به نام ماموپلاستی کاهشی، سایز سینه ها را متناسب با سایز بدن خود تغییر دهند.

ماموپلاستی به معنای جراحی زیبایی سینه می باشد و از جراحی های زیبایی پر طرفدار در میان خانم ها به شمار می آید . این روش در حال حاضر به عنوان بهترین انتخاب برای تغییر سایز سینه ها محسوب می شود . در این مقاله به بررسی دقیق تر ماموپلاستی و رفع افتادگی سینه ها می پردازیم .

گالاکتوسل نوعی تومور کیستیک حاوی شیر یا ماده شیری رنگ است که معمولا در غده پستانی قرار گرفته است. گالاکتوسل نوعی تومور خوش خیم می باشد و دلیلی برای نگرانی وجود ندارد . در این مقاله به بررسی دقیق تر گالاکتوسل می پردازیم .

ترشحات پستان ممکن است علل متفاوتی داشته باشند اما به ندرت نشانه سرطان پستان هستند و در اغلب موارد خوش خیم می باشند . ترشحات پستان ممکن است در زمان شیر دهی ، بر اثر عفونت یا بیماری های دیگر دیده شود.

هرگاه نوک پستان به جای آن که به سمت بیرون باشد به سمت عقب کشیده شده باشد، یک اختلال طبیعی رخ می دهد که آن را با نام نوک پستان درونی یا نوک پستان معکوس می شناسیم.

سرطان سینه ، تومور بدخیمی است که از بافت های سینه شروع می شود و می تواند خانم ها و یا آقایان را نیز درگیر کند . معمولا سرطان سینه در مراحل اولیه با علامت و نشانه خاصی همراه نیست اما خود فرد با لمس سینه ، متوجه وجود توده خواهد شد .

تراوش و ریزش شیر از سینه در اواخر دوران بارداری و شیردهی بسیار شایع است و در اغلب زنان دیده می شود. ممکن است در برخی از افرادی که نه باردار هستند و نه شیردهی دارند، ماده ای سفید رنگ و شبیه به شیر از نوک سینه ترشح شود، به این حالت گالاکتوره می گوییم.

درد سينه يا ماستالژی مشکل شايعی بين خانم ها می باشد ؛ به طوری که از هر ۱۰ خانم ۷ نفر در طول زندگی آن را تجربه می کنند .در این مقاله به بررسی ماستالژی یا درد سینه می پردازیم .

در دوران عادت ماهانه زنان ، سینه ها تحت تاثیر هورمون های جنسی دچار تغییرات خاصی می شوند که در هر شخص به گونه ای متفاوت بروز می کند . از جمله این تغییرات می توان به افزایش حجم ، ورم و نیز درد خفیفی در پستان ها اشاره نمود . در این مقاله به بررسی تغییرات فیزیکی دوران قاعدگی در پستان می پردازیم .

پستان مانند دیگر اندام های بدن انسان می تواند به بیماری مبتلا شود. بیماری های پستان را می توان به دو گروه خوش خیم و بدخیم تقسیم کرد. در ادامه این مقاله به بررسی کامل تر و دقیق تر انواع بیماری های پستان می پردازیم.

ماستکتومی یا همان جراحی تخلیه پستان، یک روش برای درمان سرطان سینه است که از طریق آن یک بخش یا کل بافت پستان برداشته می شود. حتی در برخی از موارد بافت های مجاور را نیز تخلیه می کنند.در ادامه این مقاله به بررسی دقیق تر موارد تخلیه پستان می پردازیم.

عمل لیفت سینه برای بزرگ کردن سایز سینه نمی باشد بلکه با لیفت سینه ، می توان موقعیت سینه را تغییر داد . این جراحی را می توان با عمل پروتز سینه انجام داد .

یکی از راه هایی که به تشخیص قطعی نوع توده های پستان کمک می کند، نمونه برداری یا بیوپسی است. در ادامه این مقاله به بررسی کامل تر دلایل نمونه برداری از پستان می پردازیم.

برای بانوانی که سینه های بزرگ و خوش فرم را از ملزومات اندامی زیبا می دانند و یا بانوانی که از شکل سینه های خود رضایت ندارند، آشنایی با انواع عمل های جراحی زیبایی پستان می تواند نوید بخش باشد.

پستان فیبروکیستیک یکی از بیماری های شایع در بانوان است که آمار قابل توجهی از بانوان را درگیر خود کرده است. بیماری پستان فیبروکیستیک اختلالی خوش خیم است. اغلب خطر چندانی برای سلامت بانوان ندارد؛ اما می تواند زمینه ساز عوارض بعدی شود. در این مقاله قصد داریم به بررسی پستان فیبروکیستیک بپردازیم.

جراحی لیفت پستان از گروه مهم ترین و شایع ترین جراحی های زیبایی می باشد که برخی از بانوان خواستار آن هستند. اگر بافت پستان های شما سفتی خود را از دست داده و یک حالت افتاده پیدا کرده است، می توانید با کمک این جراحی زیبایی پستان ها را باز گردانید.

سرطان سینه شایع ترین نوع سرطان در بین زنان است و سالیانه بر زندگی ۲٫۱ میلیون زن در جهان تأثیر می گذارد . همچنین سرطان سینه دومین علت اصلی مرگ و میر در میان زنان است .

نتیجه تحقیقات دانشمندان نشان می دهد که استرس و مشکلات روحی و فشار های روانی تاثیر مستقیم بر جسم فرد دارند و می توانند سبب بروز بیماری های مختلف و تشدید بیماری های موجود شوند . یکی از بیماری هایی که ممکن است در اثر استرس بروز کند و یا تشدید شود سرطان ، و از جمله سرطان پستان است .

جراحی پروتز سینه جزء شایع ترین عمل های زیبایی است که به منظور بزرگ کردن سینه انجام می گیرد.دراین مقاله به بررسی دقیق تر منع یا محدودیت پروتز سینه می پردازیم.

لیفت سینه روشی جدید و مطمئن برای برگرداندن شکل طبیعی سینه ها است که به روش های مختلفی قابل انجام است . در این مقاله به بررسی دقیق تر عمل لیفت یا بالا کشیدن پستان می پردازیم .

جراحی سرطان پستان یکی از روش های درمان این بیماری است که در آن، بخش سرطانی خارج میشود. به تناسب شرایطی که فرد دارد جراحی سینه ممکن است به تنهایی یا با روشهای درمانی دیگر نظیر پرتو درمانی، شیمی درمانی، درمان هورمونی و رادیوتراپی انجام شود.

هنگامی که سلول های سینه سرطانی بشوند و بتوانند که از پستان به بخش های دیگر بدن رفته و به آن بخش هجوم ببرند؛ و سبب سرطانی شدن آن منطقه نیز بشوند، می گوییم تومور پستان از نوع بدخیم می باشد.

سینه ها به دلیل نقش اساسی شان در داشتن اندامی زیبا و متعادل، همواره مورد توجه بانوان بوده است. معمولاً بانوان به دنبال راهکارهایی برای داشتن سینه های بزرگ، سفت و خوش فرم هستند. یکی از این راهکارها عمل همزمان لیفت و پروتز پستان است که در این مقاله به آن میپردازیم.

بزرگ شدن سینه آقایان ممکن است در یکی از پستان ها و یا در هر دو پستان به وجود آید . میزان رشد بیماری در هر دو پستان می تواند متفاوت باشد و لزوما یکسان نیست . در این مقاله به بررسی جراحی ژنیکوماستی می پردازیم .

افتادگی سینه ، بعد از زایمان های متعدد و یا کاهش وزن های شدید یکی از معضلاتی است که بسیاری از خانم ها از آن رنج می برند . این عارضه در افراد با سنین بالا بیشتر دیده می شود . این اتفاق درست زمانی خواهد افتاد که پوست حالت الاستیته خود را از دست می دهد و دچار کشیدگی می شود .

جراحی های پلاستیک پستان به منظور بهبود زیبایی آن انجام می شود که می تواند اعتماد به نفس فرد را نیز افزایش دهد. با انجام این جراحی می توان به سایز و فرم دلخواه برای سینه ها رسید

غدد خوش خیم یا غیر سرطانی پستان، توده های غیر طبیعی یا دیگر تغییراتی می باشند که در بافت پستان تشکیل می شوند. این توده های خوش خیم ممکن است در هر نقطه ای از بافت سینه خود را نشان دهند.

در عمل جراحی ماستکتومی پستان جهت درمان یا جلوگیری از سرطان پستان برداشته می شود . زنانی که برای درمان سرطان پستان تحت عمل جراحی قرار گرفته اند ممکن است برای بازسازی فرم و شکل پستان خود به جراحی های بیشتری نیاز داشته باشند . به این عمل ، جراحی بازسازی سینه یا جراحی بازسازی پستان گفته می شود .

ماموگرافی روشی برای آزمایش و بررسی بافت پستان است.به عبارتی دقیق تر ماموگرافی در حقیقت آزمایش بافت پستان با استفاده از پرتوهای خفیف است که به منظور شناسایی و تشخیص بیماری های پستان در خانم ها انجام می شود. در این مقاله به بررسی میزان اشعه در ماموگرافی می پردازیم.

ماموگرافی یک روش برای آزمایش و بررسی دقیق بافت پستان است. در این روش با استفاده از پرتو های خفیف اشعه ایکس، بیماری های پستان شناسایی و تشخیص داده می شوند. به عبارتی ماموگرافی یک عکس رادیوگرافی ساده از بافت پستان است که به شناسایی زودهنگام سرطان های غیر قابل لمس کمک می کند.

کلسیفیکاسیون پستان عبارت است ازرسوب کلسیم در بافت پستانی . کلسیفیکاسیوندر بافت پستان شایع است . حدود ۵۰ درصد خانم های بالای ۵۰ سال ممکن است کلسیفیکاسیون پستان داشته باشند .

تومور های فیلوئیدس پستان تومور هایی از جنس بافت فیبرواپیتلیال هستند . تومور فیلوئیدس در بافت پیوندی پستان رشد می کند . این تومور ها کم تر از ۱ درصد کل تومورهای پستان را تشکیل می دهند . در این مقاله به بررسی تومور های فیلوئیدس پستان می پردازیم .

بیوپسی تحت گاید سونوگرافی یکی از تکنیک های نمونه برداری است که در آن از بافت قسمت های مختلف بدن از جمله کلیه، مثانه، کبد، تیروئید، پانکراس و پستان نمونه برداری می کنند.

آدنوزیس یا آدنوز شرایط خوش خیم پستانی است که در طی آن توده های مدور کوچک و گاهی قابل لمس بر اثر بزرگ شدن لبول های پستان ( غدد تولید کننده شیر ) ایجاد می شود . آدنوزیس منجر به ایجاد توده یا توده هایی می شود که احساس می شوند

نکروز چربی شرایطی است که فرد در آن دچار آسیب دیدگی بافت چربی می شود . در این وضعیت محتوای چربی داخل سلول های چربی جایگزین چربی آسیب دیده می شود . نکروز به معنای از بین رفتن سلول زنده طی آسیب است .

آبسه پستانی در حقیقت همان ماستیت است که یکی از شایعترین مشکلات پستان ها می باشد. این بیماری در بعضی از افراد در نزدیکی نوک سینه ایجاد می شود. آبسه باعث درد و تورم سینه ها شده و معمولا پوست پستان را به رنگ قرمز در می آورد.

وایر گذاری روشی است که باعث می شود هنگام انجام جراحی پزشک به راحتی بتواند محل توده را تشخیص دهد .در این روش قبل از انجام جراحی قطعه ای سیم فلزی نازک (مانند سیم های نازک فیوز) در پستان قرار می گیرد و هنگام جراحی این سیم به عنوان راهنما عمل کرده و پزشک را به ناحیه ای که تومور در آن قرار دارد می رساند

ماستیت یک نوع بیماری التهابی و عفونی است که در پستان ها ایجاد می شود. در حقیقت ماستیت شایع ترین بیماری پستان می باشد. بیمار از درد رنج می برد و نیاز به درمان زودهنگام دارد.این بیماری ممکن است به طور خود به خود یا به دلیل شیردهی در پستان ها ایجاد شود

تشخیص نوع توده پستانی تنها توسط پزشک و با استفاده از انجام معاینات فیزیکی ، سونوگرافی پستان و ماموگرافی قابل انجام است . با این کهبیماری های خوش خیم پستان ، سرطانی نیستند اما می توانند احتمال بروز سرطان پستان را در نهایت افزایش دهند . در این مقاله به بررسی توده های خوش خیم پستان می پردازیم

توده سینه تورم یا برآمدگی موضعی در پستان است که با بافت پستانی اطراف آن یا با بافت پستانی همان محل در پستان دیگر ، تفاوت دارد. عوامل مختلفی می توانند باعث به وجود آمدن توده در پستان ها بشوند. علل به وجود آمدن تودهها میتواند عفونت، ضربه خوردن، فیبروآدنوم، کیست، نکروز چربی یا بافت فیبروکیستیک باشد

درد شدید و حساس شدن سینه ها ممکن است باعث نگرانی در مورد وجود سرطان سینه در خانم ها شود . امروزه مهارت های پزشکی و بالا رفتن سطح آگاهی افراد از سرطان ، به پیشرفت هایی در زمینه تشخیص ودرمان سرطان سینه کمک کرده و میزان بقای بیماران مبتلا به این نوع از سرطان افزایش یافته است

یکی از شایعترین موارد در بین خانم ها درد پستان میباشد . درد پستان بیشتر در خانم های جوان و در نزدیکی یائسگی رخ میدهد . درصورتی که این درد شدید باشد میتواند فعالیت های روزانه را در فرد مختل کند

یکی از شایع ترین و کشنده ترین سرطان ها در خانم ها سرطان سینه است . سرطان ها از یک توده شروع می شوند . بسیاری از خانم ها هنگام ماموگرافی یا معاینات خانگی با توده هایی مواجه می شوند

ماموپلاستی ، در حقیقت به معنای جراحی زیبایی سینه ( بزرگ یا کوچک کردن سایز سینه ) است ، اما معمولا جراحی کوچک کردن سینه به عنوان ماموپلاستی شناخته می شود . امروزه ماموپلاستی جزو جراحی های زیبایی پر طرفدار در میان خانم ها به شمار می رود

فیبروادنوم (Fibroadenoma) به توده های خوش خیم در ناحیه پستان گفته می شود . این توده ها می توانند به صورت تک یا به تعداد بسیار زیادی باشند . فیبروادنوم توده ای است که در پستان شکل می گیرد ، خوش خیم است و در اکثر موارد موجب تشدید خطر ابتلا به سرطان سینه نمی شود

ژنیکوماستی عارضه ای است در مردان که با بزرگ شدن بافت سینه همراه است ، گاهی فقط دریکی از پستان ها و گاهی در هر دوپستان ( به میزان یکسان یا متفاوت ) مشاهده می شود . علت اصلی این پدیده اختلال در سیستم غدد درون ریز میباشد

یکی از بیماری هایی که آمار قابل توجهی از زنان را با خود درگیر کرده است؛ بیماری فیبروکیستیک پستان است . بیماری فیبروکیستیک پستان جزء آن دسته از بیماری هایی است که خطر چندانی برای سلامتی زنان ندارد اما می تواند زمینه ساز بروز عارضه هایی شود که این عوارض میتوانند مشکل ساز می شوند

نمونهبرداری با سوزن ضخیم ممکن است برای بررسی توده پستانی که در ماموگرافی یا سونوگرافی مشخص است و یا پزشک شما در حین معاینه بالینی پستان، احساس کرده است؛ استفاده شود. در این روش پزشک از یک سوزن ضخیم و توخالی برای برداشتن نمونه از بافت توده پستان که بیشتر اوقات با هدایت سونوگرافی است؛ استفاده میکند

بیوپسی پستان فرایندی است که در آن نمونه کوچکی از بافت پستان بهمنظور تستهای آزمایشگاهی برداشته میشود. بیوپسی پستان روشی برای ارزیابی ناحیهای مشکوک در پستان شما جهت تعیین احتمال سرطان پستان میباشد. انواع متعددی از فرایندهای بیوپسی پستان وجود دارد

سونوگرافی پستان یک آزمون پزشکی غیرتهاجمی است که به پزشکان در تشخیص و درمان مشکل احتمالی کمک میکند. البته نوعی دیگر از سونوگرافی نیز تحت عنوان سونوگرافی داپلر وجود دارد که به بررسی حرکت خون در داخل اندام خواهد پرداخت

ماموگرافی برای تشخیص زودهنگام سرطان سینه، مورداستفاده قرار میگیرد. در بسیاری از موارد، ماموگرافی برای غربالگری سرطان سینه در زنانی که هیچ علامتی از بیماری ندارند؛ به کار گرفته میشود. در سایر موارد، ماموگرافی برای تشخیص بیماریهای پستان در زنان دارای علائم انجام میشود

در نمونهبرداری از پستان با سونوگرافی با استفاده از یک پروب سونوگرافی برای تجسم محل توده پستان، اعوجاج یا تغییر بافت غیرطبیعی، پزشک یک سوزن بیوپسی را از طریق پوست وارد؛ آن را به یافتهی مربوطه هدایت میکند و نمونههای بافت را از بین میبرد.

فرد مبتلا به سرطان پستان حتما نیاز به زمان کافی برای پذیرش بیماری و تطابق با آن دارد تا پس از آن راحت تر بتواند با کمک تیم درمان بهترین روش مقابله، درمان و شکست بیماری را پیدا بیابد و بکار گیرد. در ادامه این مطلب به مراحل پس از آگاهی از ابتلا به سرطان پستان خواهیم پرداخت

نمونه برداری از پستان روشی است که در آن نمونه کوچکی از بافت سینه برای آزمایش برداشته می شود. بافت سینه به لحاظ بررسی وجود سرطان پستان در زیر میکروسکوپ بررسی می شود

یکی از قابل استفاده ترین روشهای بیوپسی (نمونه برداری)، بیوپسی تحت گاید سونوگرافی بخصوص در مورد توده های غیر قابل لمس پستانی یا توده های کوچک ولی قابل رویت در سونوگرافی می باشد

منظور از طب مکمل، سایر روشهای درمانی، غیرپزشکی نوین است که به پیشگیری یا درمان بیماریها میپردازد. گاهی بیماران برای درمان سرطان به طب سنتی روی میآورند و دچار عواقب ناگوار می شنوند

همه سرطانها ژنتیکی هستند یعنی به دنبال تغییرات در ژنها ایجاد میشوند ولی فقط حدود 5 الی 10 درصد آنها ارثی هستند و تنها به فرزندان منتقل میشوند و اغلب آنها به فرزندان منتقل نمیشوند

افرادی هستند که به طور ژنتیکی مستعد ابتلا به سرطان پستان هستند. این افراد سوالات بی شماری دارند که در این مطلب به برخی از این پرسشهای بیشتر مطرح شده؛ پاسخ داده میشود

بطور کلی هر آنچه در مورد تشخیص و درمان سرطان پستان میدانیم نتیجه پژوهشهایی است که در این زمینه صورت گرفته است. این پژوهشها طبیعتاً روی بیماران مبتلا انجامم شده و به این وسیله تأثیر درمانهای حاضر تایید شده است و بی فایده بودن بسیاری از داروها یا سایر روشهای درمانی نیز به همین روش مشخص شده

استرس واکنش روانی، جسمی و رفتاری انسان نسبت به هر تهدید یا فشار درونی یا محیطی است. استرس بخشی از زندگی طبیعی هر انسان در نظر گرفته میشود

انجام ورزش، با افزایش دامنه حرکتی ناحیه شانه و بازو به محض بهبود ناحیه جراحی، احتمال ادم لنفاوی را کاهش میدهد و بیماران میتوانند به فعالیتهای طبیعی بازگردند. به طور کلی ورزش باعث بهبود قدرت عضلانی، عملکرد قلبی ـ عروقی، مسائل روانی و ظرفیت عملکردی فرد میشود.

عوارض جانبی این داروها (پادتن ها) معمولاً خفیف هستند اما احتمال برخی عوارض جانبی جدی و مهم نیز وجود دارد. برخی از بیماران تحت درمان با داروهای پادتن (به ویژه تراسوزوماب و پرتوزوماب) ممکن است دچار کم کاری قلب بشوند

پس از انجام جراحی سرطان پستان، در صورت صلاحدید پزشک معالج خود، به کارشناس لنف ادم مراجعه نمایید. کارشناس مربوطه ضمن آموزش نکات لازم گاهی برای شما نوعی آستین فشاری تجویز میکند که در جلوگیری از لنف ادم مفید است

سیستم لنفاوی، شبکه ای متشکل از عروق و غدد لنفاوی است. این شبکه بخشی از سیستم گردش خون و همچنین بخشی از سیستم ایمنی بدن است. لنف، مایع شیری رنگی است که در عروق لنفاوی و غدد لنفاوی جریان دارد و حاوی پروتئین، گلبولهای سفید، چربی و فاکتورهای انعقادی میباشد

پورت کت وسیله ای است که دارای یک مخزن و یک لوله ارتباطی میباشد. مخزن از نظر اندازه مشابه ساعت مچی است و در زیر پوست و در قسمت بالای قفسه سینه در سمت راست یا چپ قرار میگیرد. مخزن پورت کت توسط لوله باریکی با ضخامت مشابه لوله مغزی خودکار به یکی از سیاهرگ های اصلی بدن ارتباط پیدا میکند

داروهای هدفمند به منظور ممانعت از رشد و گسترش سلولهای سرطانی طراحی شده اند و در مقایسه با داروهای شیمی درمانی به طور اختصاصی قسمتهایی از سلول سرطانی یا ویژگی های خاصی از سلول سرطانی را هدف می گیرند

هورمون درمانی یکی از روشهایی است که برای بهبود و درمان سرطان پستان، در مراحلی از بیماری انجام میشود و هدف از آن محدودیت دسترسی سلولهای سرطانی به این هورمون ها است. با هورمون درمانی رشد سلول های سرطانی میتواند کاهش یافته یا متوقف شود

هورمون درمانی به عنوان تنها درمان پس از جراحی و بدون نیاز به شیمی درمانی، در گروهی از بیماران که تومور آنها خصوصیات ویژه ای داشته باشد قابل انجام است

عوارض انجام رادیوتراپی در بیماران سرطان پستان شامل عوارض حاد و دیررس میشود که بیشتر مشکلات بیماران حین رادیوتراپی، عوارض پوستی است و این عوارض با رعایت برخی نکات گنجانده شده در این مطلب، بهبود مییابد

در بیماران مبتلا به سرطان در صورت تشخیص پزشک به انجام رادیوتراپی یا پرتو درمانی، پرتودرمانی معمولاً روزی یک بار و هر بار به مدت چند دقیقه انجام می شود. پرتودرمانی در همه ی دنیا معمولاً پنج روز در هفته انجام می شود و در روزهای تعطیل آخر هفته انجام نمی شود

رادیوتراپی، پرتودرمانی و اشعه درمانی همگی نام های مختلف یک شیوه ی درمانی است که در آن از انواع خاصی از پرتوها در درمان بیماری ها (عموماً بیماری های بدخیم) استفاده می شود. برخی از مردم به غلط پرتودرمانی را برق گذاشتن می نامند. این یک غلط مصطلح است

ابتلا به سرطان و تحت درمان قرار گرفتن با شیمی درمانی، محدودیت ها و ممنوعیت هایی برای افراد مبتلا و اطرافیانشان ایجاد میکند که در این مقاله به برخی از آنها پرداخته شده است

در تغذیه ی بیماران مبتلا به سرطان که تحت درمان به سر می برند بر مصرف بیشتر غذاهای پرکالری به خصوص پر پروتئین تأکید می گردد همچنین خوردن یا نوشیدن مقادیر بیشتر شیر، خامه، پنیر و تخم مرغ آب پز توصیه می شود و حتی به این بیماران استفاده ی بیشتر از کره پیشنهاد می گردد

عوارضی که ممکن است داروهای شیمی درمانی در بدن ایجاد نمایند بستگی به ترکیب دارویی و شدت واکنش بدن نسبت به دارو دارد. به یاد داشته باشید این عوارض موقت و گذرا هستند و بیمار دچار همه عوارضی که در اینجا ذکر میشود، نخواهد شد و در مجموع فواید حاصل از این داروها بیشتر از عوارض آنهاست

برداشت پستان بصورت پیشگیرانه که به زبان علمی پروفیلاکتیک ماستکتومی نامیده می شود به این معنی است که قبل از ابتلا به سرطان پستان، این عضو بطور کامل برداشته شود که در این صورت نیز بسته به شرایط گاهی میتوان بطور همزمان بازسازی پستان را انجام داد

جراحی پستان در مردانی که درخواست تطابق جنسیتی دارند با استفاده ازپروتز سینه و در زنانی که این درخواست را دارند با تخلیه بافت اضافه سینه صورت میگیرد

در بخشهایی از بدن در مسیر این عروق لنفی، غددی وجود دارد که غدد لنفاوی نامیده می شوند. لنف مربوط به پستان اغلب به سمت غدد لنفی زیر بغل حرکت میکند و ممکن است سلولهای بدخیم را از غده ی سرطانی پستان به این ناحیه حرکت دهد. لذا در جراحی سرطان پستان لازم است علاوه بر بافت پستان، زیر بغل هم ارزیابی شود

جراحی پستان بسته به وسعت بیماری، ممکن است بصورت حفظ پستان انجام گیرد. یعنی فقط ضایعه ی بدخیم پستان خارج گردد و بقیه بافت پستان حفظ شود؛ یا اینکه پستان بطور کامل برداشته شود

مبتلایان به سرطان پستان در سیر درمان خود معمولاً نیاز به شیمی درمانی دارند ولی مواردی هم وجود دارد که نیازی به این کار نیست. شیمی درمانی در سرطان پستان به منظور جلوگیری از رشد و گسترش سلولهای سرطانی به نقاط دیگر انجام میشود

خوشبختانه سرطان پستان با درمانهای جدید در بسیاری موارد قابل کنترل و در موارد زیادی هم بطور کامل قابل درمان است. لازم است بدانید که در میان تمام انواع سرطان ها، سرطان پستان بهترین پاسخ به درمان را دارد و در بسیاری از مـوارد بهبـودی کـامل حـاصل می شود و بیمار به زندگی کاملاً عادی خود برمی گردد

ترشحات پستان ممکن است علل متفاوتی داشته باشد اما به ندرت نشانه سرطان پستان است و در اغلب موارد خوش خیم می باشد. ترشحات پستان ممکن است در زمان شیر دهی ، بر اثر عفونت یا بیماری های دیگر دیده شود و ممکن است همزمان از هر دو پستان و یا یکی از آنها ، خود به خود یا در مواقع فشار آوردن به پستان ها خارج شوند

به دلیل شایعات فراوانی که پیرامون سرطان زا بودن مام زیر بغل و لیزر موهای زائد به گوش میرسد؛ بر آن شدیم این مطلب را پیرامون بررسی این موارد، تهیه نماییم. در ادامه این مقاله به نقش مام زیر بغل و لیزر موهای زائد در ابتلا به سرطان پستان پرداخته میشود

عمل جراحی مامو پلاستی میتواند برای موارد مختلفی از جمله اصلاح سایز و اندازه سینه با افتادگی پستان مورد استفاده قرار گیرد . در این جراحی قسمت هایی از بافت غدد و بافت چربی و پوست برداشته میشوند تا پزشک بتواند بافت پستان را به شکل دلخواه بیمار تغییر دهد

اگر هنگام مراجعه به پرشک و انجام معاینات لازم و برسی نتایج ماموگرافی یا سونو گرافی علائمی از سرطان پستان در مراجعه کننده مشاهده شود، برای تشخیص دقیق لازم است نمونه برداری از بافت سینه انجام شود. روش های مختلفی برای نمونه برداری از سینه وجود دارد که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد

منظور از عمل جراحی ماستوپکسی همان لیفت سینه است که برای بالا بردن نوک سینه و از بین بردن پوست اضافی و در مجموع بهبود افتادگی سینه به کار می رود

کیست پستان توده ای است که در طی تغییرات فیبروکیستیک ایجاد می شود و به تعبیری رشد بیش از حد غدد و بافت همبند منجر به جمع شدن مایع در این مجاری میشود. این کیسه های محتوی مایع همانند یک حبه انگور یا یک بادکنک بسیار کوچک پر از آب احساس میشوند و بافت سینهها را هنگام لمس، غیر یکنواخت و ناصاف نشان میدهند

روشهای تشخیصی سرطان پستان ، به صورت سرپایی و بدون نیاز به بستری، بیهوشی و بخیه انجام می گردد و برخلاف تصور بعضی افراد، نمونه برداری باعث تحریک توده یا پخش شدن بیماری نمیشود

در مورد ارتباط تغذیه با سرطان مطالب بسیار متنوع و گاه متناقضی به گوش می رسید. از نظر علمی و اخلاق پزشکی، اعضای تیم درمان فقط اجازه دارند مطالب علمی مورد تأیید و آزموده شده را به عنوان راهکار به بیماران ارائه نمایند.

داشتن زندگی پرتحرک و فعال، علاوه بر اینکه میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی، فشار خون بالا، دیابت و پوکی استخوان را کاهش دهد، میتواند خطر ابتلا به انواع سرطان به ویژه سرطان پستان، روده بزرگ و رحم را نیز کم کند

اگر شما نیز با شنیدن خبر افزایش رشد سرطان در جوامع امروزی خصوصا سرطان سینه دچار نگرانی شده اید ادامه ی مطلب را از دست ندهید. در زیر گام هایی ساده برای کاهش ریسک ابتلا ارایه میشوند که همگی میتوانند سبک زندگی شما را به سمت سالم تر شدن و محافظت در برابر بیماری ها مختلف هدایت کنند

یکی از راه های تشخیص زودرس سرطان پستان، خودآزمایی پستان یا معاینه پستان توسط خود فرد است. این معاینه برای هر زن بالغ و در هر سن قابل اجرا میباشد. تنها کافیست در هر ماه 15 دقیقه زمان صرف اینکار کند تا در صورت بروز هرگونه تغییرات غیر طبیعی در مراحل اولیه قادر به تشخیص آن باشد

خطر عود سرطان پستان یا مرگ و میر ناشی از آن در افرادی که در زمان تشخیص بیماری چاق هستند، در مقایسه با افراد لاغر، بیشتر است. کاهش وزن با کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان پس از یائسگی مرتبط است

سرطان پستان، شایعترین سرطانی است که خانم ها به آن مبتلا می شوند. در کشورهای غربی این بیماری بیشتر در سنین بالای ۵۰ سال دیده می شود ولی در کشور ما بیماران، جوان تر هستند و در بسیاری از موارد به علت عدم آگاهی از علائم بیماری در مراحل پیشرفته تری مراجعه می کنند

بیشتر بیماریهای خوش خیم پستان مثل کیست های پستان با افزایش خطر سرطان پستان همراه نیستند. تعداد ناچیزی از ضایعات خوش خیم پستان که با تکثیر غیرطبیعی همراه هستند، احتمال خطر سرطان ر افزایش میدهند

در ابتلا به سرطان پستان، عواملی مانند سن، جنسیت، ژنتیک، وزن، قد، سن قاعدگی و یائسگی، سقط جنین و غیره دخیل هستند که در این مقاله به آنها میپردازیم

گاهی کمبود بافت سینه باعث سایز کوچک آن میشود که در بعضی از بانوان ممکن است احساس ناخوشایندی ایجاد کند. در این موارد بواسطه افزایش سایز سینه با پروتز پستان احساس اعتماد به نفس و رضایت بیشتری در فرد ایجاد میشود

بهترین روش برای پیشگیری از سرطان، فرهنگسازی در این زمینه است. برای فرهنگ سازی در مورد اصول تغذیه و اصلاح شیوه زندگی ٬ به تلاش برنامه ریزی شده و طولانی مدت نیاز است

سرطان نوعی بیماری است که از تکثیربی رویه سلولهای بدن ایجاد میشد و روشهای درمان آن مشکل و طولانی است. همه ما می دانیم تشخیص زودرس باعث افزایش نتایج درمان و کاهش هزینه ها می شود و همه ما می دانیم که پیشگیری برتر از درمان است و همه ما از هزاران مزیت پیشگیری و تشخیص زودرس بر درمان آگاهی داریم

در این بخش اطلاعات مفیدی (مانند معاینه سینه، پیشگیری از سرطان پستان و غیره) در مورد سرطان پستان در قالب فایل ویدئویی به شما کاربران گرامی ارائه میگردد

ماموگرافی یک عکس رادیوگرافی ساده از پستان و ابزاری برای کشف زودرس سرطانهای غیرقابل لمس پستان است. ماموگرافی میتواند سرطان پستان را ده سال قبل از آن که قابل لمس شود، شناسایی کند

در طي سالهای اخیر علي رغم پيشرفت تكنيكهاي جراحي و تشخيص، تاثير كشنده سرطان پستان ادامه يافته است و با توجه به اينكه ما با نوعي بيماري روبرو هستيم كه در بسياري از بيماران از قبل به مرحله گسترش رسيده است

فیلمی که در این زمینه در فضای مجازی منتشر شده کاملا ساختگی و خلاف واقع است و تغییر فشار در پروازهای هوایی یا غواصی هیچ آسیبی به پروتز وارد نمیکنند

بزرگی سینه در آقایان اصطلاحا ژنیکوماستی نامیده میشود و از تکثیر خوش خیم سلول های این عضو بدن ایجاد میشود . این حالت در دوران نوزادی بسیار شایع است ولی در دوران بلوغ و دهه پنج و ششم عمر نیز دیده میشود . گاهی علت این حالت تجمع بافت چربی است که به آن ژنیکوماستی کاذب گفته میشود

تشخیص سرطان پستان در مراحل اولیه نه تنها شانس درمان را افزایش می دهد، بلکه از عوارض روحی- روانی، خانوادگی و اجتماعی آن جلوگیری می کند. یکی از راه های تشخیص زودرس سرطان پستان، خودآزمایی پستان یا معاینه پستان توسط خود فرد است

خودآزمایی پستان، معاینه پستان توسط خود فرد است. این معاینه برای هر زن و در هر سن قابل اجرا است. خودآزمایی پستان هزینه ای ندارد و در هر ماه، تنها 15 دقیقه وقت جهت انجام آن لازم است. با معاینه ماهیانه پستان، با خصوصیات پستان خود آشنا می شوید

یکی از انواع سرطان در انسان سرطان پستان است. برای درمان سرطان پستان گاهی پزشک مجبور میشود تمام پستان را با عمل جراحی بردارد. برداشت پستان در بعضی از بیماران باعث بروز جنبه های احساسی در زمینه نداشتن این عضو میشود ولی خوشبختانه با بازسازی پستان، میتوان پستان را ترمیم نمود

لنف ادم در سرطان پستان به معنی تورم دست در سمت مبتلا می باشد . این تورم گاهی جزئی و نامحسوس است وگاهی شدید و غیر قابل تحمل می باشد

بررسی های زیادی ارتباط بین مصرف گوشت قرمز و نیز گوشت های فرآوری شده (سوسیس و کالباس و غیره) را تحت بررسی قرار داده اند و احتمال افزایش خطر سرطان روده بزرگ و راست روده و پروستات با این تركیبات غذایی تأیید شده است. گوشت حاوی تركیبات متعددی است كه خطر سرطان را می افزاید

سبزیجات حاوی مواد متعددی هستند كه ممكن است در جلوگیری ازسرطان مفید باشند. مصرف بیشتر سبزیجات و میوه جات خطر سرطان ریه ، مری ، معده و روده بزرگ و ركتوم ها را می كاهد. مصرف سبزیجات و میوه جات بواسطه جایگزی نشدن با مصرف غذاهای پركالری میتوانند از افزایش وزن كه عامل خطری برای سرطان است جلوگیری كنند

بررسی علمی ارتباط تغذیه با سرطان بسیار پیچیده است و بسیاری از پرسشها همچنان بدون پاسخ مانده اند. انتخاب غذا و نوشیدنی ها بطوری که باعث حفظ وزن بصورت متناسب شوند. این كار با افزایش مصرف غذاهای گیاهی و كاهش مصرف غذاهای پرچربی ، پر كالری میسر میشود.

شواهد علمي نشان ميدهند كه ورزش ممكن است در كاهش خطر ابتلا به انواع زيادي از سرطانها از جمله پستان، روده بزرگ، پروستات و رحم مؤثر باشد. ورزش با تنظيم وزن بدن و نيز تنظيم انواع هورمونها ، انسولين و تأثيرات مفيد متعددي در سيستم ايمني باعث كاهش خطر ابتلا به سرطان ميشود

بسیاری از ما از روشهای جلوگیری از سرطان یا روشهای تشخیص زودرس آن اطلاع داریم ولی اقدامی در این زمینه انجام نمی دهیم. همه اینها ناشی از تفاوتی است که بین علم و عمل وجود دارد و همه میدانیم که عالم بی عمل به چه ماند

بعضی از نشانه ها در تشخیص زودرس سرطان اهمیت حیاتی دارند و در صورت وجود آنها باید به پزشک مراجعه نمود. در ذیل به تعدادی از این موارد اشاره میشود.در صورتیکه به هر یک از علائم زیر مبتلا هستید سریعا به پزشک مراجعه کنید

یکی از روشهای تشخیص زودرس سرطان انجام آزمونهایی است که اصطلاحا بررسیهای غربالگری نامیده می شود زیرا افراد بیمار را از افراد سالم غربال می کنند. توجه داشته باشید که انجام این بررسیها در تمام افرادذکر شده ضروری است حتی اگر سالم باشند وهیچگونه علامتی نیز نداشته باشند

هر مرد یا زن سالمی لازم است که از سن بیست سالگی بطور دوره ای برای چک آپ ویژه سرطان به پزشک خانواده خود مراجعه کند . پزشک خانواده معاینات لازم را از اعضاء مختلف از جمله تیروئید، پوست ، تخمدانها ،غدد لنفاوی ، بیضه ، دهان و غیره انجام می دهد

پس از مراجعه به کلینیک پستان اقداماتی از قبیل برگزاری دوره های آموزشی در زمینه معاینه سینه توسط خود فرد و روشهای تشخیص زودرس با مولاژ و فیلم و بصورت تئوری و عملی صورت میگیرد

سلولهای بدن انسان مراحل پیچیده ای را برای رشد و تكثیر طی می كنند گاهی اختلال كوچكی در رشد طبیعی باعث می شود كه سلولها بصورت غیر طبیعی و به میزان بیش از اندازه تكثیر گردند كه به این رشد غیر طبیعی سرطان گفته می شود

پورت کت وسیله ای است که دارای یک مخزن و یک لوله ارتباطی میباشد. مخزن از نظر اندازه مشابه صفحه ساعت مچی است و در زیر پوست در قسمت بالای قفسه سینه در سمت راست یا چپ قرار داده میشود

لازم است تمام خانمها از سن 20 سالگی سینه های خود را ماهانه معاینه نمایند تا در صورت بروز بیماری بتوانند در مراحل اولیه آن را تشخیص دهند و به پزشک مراجعه نمایند. در خانمهایی که عادت ماهیانه دارند بهتر است معاینه در روزی که این دوره اتمام میابد انجام گیرد

تغذیه وسبک زندگی از موارد بسیار موثر در ابتلا، پیشگیری و درمان سرطان میباشند که در این مقاله به آن پرداخته میشود

مصرف برخی خوراکی ها مانند چای خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهند و بالعکس بعضی از مواد مانند الکل ریسک سرطان را میافزایند. در این مطلب با این مواد آشنا میشوید

در این متن توصیه های کلی در زمینه تغذیه و فعالیت بدنی برای جلوگیری از سرطان ارائه میگردد

به واسطة کوتاه شدن دورة بستری در بیمارستانها، کاهش تختهای بستری و افزایش مراقبت بیماران در جامعه، اغلب افراد بستری در بیمارستان موقعیت مناسبی را برای یادگیری مهارتهای بالینی پایه دانشجویان پزشکی فراهم نمیکنند

این متن بر اساس سوالات کاربران و بیماران پیرامون سرطان و پاسخ به آنها تهیه و تنظیم شده است

بروز سرطان پستان به عوامل ژنتیکی و محیطی از جمله تغذیه، فعالیت بدنی، مصرف سیگار، سن شروع بارداری و غیره بستگی دارد. در این نوشتار، بطور خلاصه به توصیه های غذایی برای جلوگیری از سرطان پستان پرداخته میشود.

یکی از بیماری های بدن انسان، بدخیمی در اعضاء بدن ميباشد که جهت درمان آنها روشهای مختلفی از جمله جراحی، شیمی درمانی، رادیوتراپی و غیره ابداع شده است. بدخیمی اعضاء بدن انسان با درمانهای رایج بطور نسبی بهبودی می یابد

بیماریهای پستان اغلب خوشخیم هستند. بیماری بدخیم پستان سرطان پستان است و از هر 9 زن یک نفر در طول زندگی خود، به آن مبتلا میشود

در این مقاله عواملی که برای بروز سرطان پستان خطر ساز هستند معرفی میشوند. این موارد در اصطلاح پزشکی ریسک فاکتور یا عامل خطر نامیده می شوند. آگاهی از این عوامل، نباید باعث نگرانی شود بلکه برعکس باید بعنوان وسیله ای برای جلوگیری از بروز بیماری، مد نظر قرار گیرد