کتاب سیب صورتی
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / مطالب سرطان پستان / تشخیص سرطان پستان در مراحل اولیه

تشخیص سرطان پستان در مراحل اولیه

امروزه به دلیل پیچیدگی های ناشی از پیشرفت تکنولوژی و تغییر سبک زندگی به سمت کم تحرکی ، تغذیه ی نامناسب و نیز آلودگی هوا، خطر ابتلا به بیماری های غیر واگیر از جمله چاقی و ابتلا به سرطان ها روز به روز در حال افزایش است. سرطان پستان از شایع ترین بیماري هاي زنان است و متاسفانه به عنوان یکی از علل مهم مرگ و میر زنان در کشور ما به شمار می رود و سبب خسارات فردي، خانوادگی و اجتماعی وسیعی می شود.
تشخیص سرطان پستان در مراحل اولیه از جهت بهبود شانس درمان و جلوگیری از عوارض روحی-روانی بسیار حائز اهمیت است.

آنچه در این مطلب میخوانید

یکی از راه های تشخیص زودرس سرطان پستان ، خودآزمایی پستان یا معاینه پستان توسط خود فرد است. این معاینه برای هر زن بالغ و در هر سن قابل اجرا میباشد. تنها کافیست در هر ماه 15 دقیقه زمان صرف اینکار کند تا در صورت بروز هرگونه تغییرات غیر طبیعی در مراحل اولیه قادر به تشخیص آن باشد.

دکتر سید محمد رضا حکیمیان فلوشیپ جراحی سرطان با دانش بالا و تجربه سالها کار در ارتباط با سرطان پستان قادر به تشخیص این بیماری بوده و آماده ارائه‌ خدمات درمانی به شما عزیزان می باشند. شماره تماس : 36294896 - 031

چگونه خودآزمایی پستان را انجام دهیم؟

خود آزمایی برای تشخیص سرطان پستان باید از سن 20 سالگی به بعد هر ماه تکرار شود . بهترین زمان انجام آن نیز 2-3 روز پس از عادت ماهیانه است. چرا که در این زمان ها پستان ها حساسیت کمتری دارند و نتیجه ی معاینه دقیقتر خواهد بود. در زنان شیرده این معاینه بهتر است پس از شیردادن به نوزاد انجام شود . در شرایطی که رحم جراحی شده و تخمدان ها نیز خارج شده اند بهتر است در یک روز مشخص از هر ماه این معاینات انجام گیرند .

تشخیص زودرس سرطان پستان با خود آزمایی پستان و ماموگرافی

مراحل خود آزمایی پستان

خود آزمایی پستان در دو مرحله انجام میشود . مرحله اول نگاه کردن و مرحله دوم لمس کردن.

مرحله اول (نگاه کردن)

مرحله دوم (لمس کردن)

در این مرحله فرد باید در حالت ایستاده یا نشسته پستان هاي خود را به دقت با انگشتان دست طرف مقابل لمس کند. سپس باید دراز کشیده و دوباره هر یک از ربع هاي پستان و همچنین زیر بغل را با لمس معاینه کند ؛ این کار را باید با کف انگشتان سه انگشت میانی و با ایجاد فشار( ملایم، متوسط، عمیق) به صورت دوایر متحدالمرکز از اطراف به سمت نوک پستان انجام دهد به طوري که کل پستان (محدوده ای که بین استخوان ترقوه از بالا، استخوان جناغ سینه و زیر بغل از طرفین و دو انگشت پایین تر از لبه پایین پستان، در محل کش لباس زیر از پایین قرار دارد) مورد بررسی قرار گیرد.

سامانه نوبت دهی دکتر حکیمیان

ناحیه محیط پستان را باید به جاي روش دوایر متحدالمرکز یا روش شعاعی، ترجیحاً با حرکت به سمت بالا و پایین لمس کرد زیرا در دو روش گفته شده اغلب کناره هاي بافت پستان لمس نمی شود.
در مرحله اخر معاینه ، نوک پستان را مانند حالت دوشیدن، فشار مختصری بدهید تا در صورت وجود ترشح، سریعا تشخیص داده شود.

پس انجام کامل معاینه در صورت وجود هر یک از موارد زیر حتماً به پزشک مراجعه کنید:

آدرس اینستاگرام دکتر محمدرضا حکیمیان

ضرورت معاینه توسط پزشک

لازم به ذکر است که معاینه ماهیانه به هیچ وجه جایگزین مناسبی برای معاینه بالینی توسط پزشک یا ماموگرافی نمی باشد و در تنها در فاصله مراجعات پزشکی، میتواند کمک کننه باشد . بنابراین توصیه میشود ، تمام خانم های 40-25 ساله در فواصل 12-6 توسط پزشک جراح یا پزشک آموزش دیده و مجرب در امر بیماریهای پستان، معاینه شوند و این معاینات با خودآزمایی پستان در خانه همراه شود.

استفاده از ماموگرافی در تشخیص زودرس سرطان پستان

این روش به عنوان یک روش تشخیص زودرس سرطان پستان قبل از اینکه به صورت توده قابل لمس درآمده باشد شناخته میشود. نکته ی جالب توجه این است که استفاده از ماموگرافی جهت تشخیص زودرس، آمار مرگ و میر سرطان پستان را به خصوص در سنین بالای 50 سال، 30 درصد کاهش داده است.

ماموگرافی در واقع یک نوع عکسبرداری است که با اشعه X انجام میشود. این روش از حدود 30 سال پیش ابداع شده وخطرات ناشی از برخورد اشعه X با پستان در ان بسیار ناچیز است و می تواند نادیده گرفته شود در حقیقت فایده ناشی از تشخیص زودرس توسط این روش بسیار بیشتر از خطرات احتمالی آن است چراکه میزان اشعه لازم برای ایجاد سرطان از اشعه ای که توسط ماموگرافی به پستان تابانده می شود بسیار بیش‌تر است و البته میزان نفوذ این اشعه نیز ناچیز است.


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، کوچه 23
تلفن : 36294896 - 031

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :مهریار عابدی [ 1402-06-22 ]
سلاام آقای دکتر هر توده ای زیربغل نشانه سرطانه؟ چون هنوز شش ماه هم نشده که سونو سینه انجام دادم و عادی بود.

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
ایا تفاوت پستان چپ و راست در زنان نگران کننده است؟ایا تفاوت پستان چپ و راست در زنان نگران کننده است؟

عدم تقارن سینه ها یکی از ویژگی های طبیعی در بانوان به حساب می آید که تا حد زیادی به ساختار و بافت سینه ها مربوط می شود. به طور کلی، از زمان شروع رشد سینه ها در دوران بلوغ، همواره سینه چپ و راست کمی با هم تفاوت دارند. در این بخش به علل و درمان عدم تقارن سینه ها پرداخته ایم. ... ادامه مطلب

تومورهای فیلوئیدس چه هستند و علت بروز آنها چیست؟تومورهای فیلوئیدس چه هستند و علت بروز آنها چیست؟

تومور های فیلوئیدس پستان تومور هایی از جنس بافت فیبرواپیتلیال هستند . تومور فیلوئیدس در بافت پیوندی پستان رشد می کند . این تومور ها کم تر از ۱ درصد کل تومورهای پستان را تشکیل می دهند . در این مقاله به بررسی تومور های فیلوئیدس پستان می پردازیم . ... ادامه مطلب

کارسینوم مجاری شیری درجا چیست؟کارسینوم مجاری شیری درجا چیست؟

کارسینوم مجرای شیری درجا (Ductal carcinoma in situ) وجود سلول های غیر طبیعی در داخل مجرای شیر پستان است و اولین شکل سرطان سینه در نظر گرفته می شود. ... ادامه مطلب

نولی پاریته چیست و چه ارتباطی با سرطان پستان دارد؟نولی پاریته چیست و چه ارتباطی با سرطان پستان دارد؟

توده هایی که در پستان به وجود می آیند ، لزوما سرطانی نیستند . در این مطلب به بررسی ارتباط بین نولی پاریته و سرطان پستان می پردازیم . ... ادامه مطلب

طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین