کتاب سیب صورتی
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / جراحی پستان / آيا پروتز سينه بايد تعويض یا برداشته شود؟

آيا پروتز سينه بايد تعويض یا برداشته شود؟

شکل و فرم سینه‌ها تأثیر زیادی در زیبایی اندام خانم‌ها دارد. متأسفانه برخی از خانم‌ها به دلایل ژنتیکی، افتادگی سینه و یا آسیب بافت سینه از داشتن سینه‌های خوش‌فرم محروم هستند. همین موضوع سبب از دست دادن اعتمادبه‌نفس در این افراد شده است؛ اما به لطف پیشرفت‌های علم پزشکی و با استفاده از ایمپلنت سینه تمامی این مشکلات قابل حل است. پروتز بافتی مشابه سینه انسان دارد که می‌تواند جایگزین بافت طبیعی پستان شود. جنس آن از سیلیکون بوده و شکل و فرم متنوعی دارد و اندازه آن قابل‌تغییر است.

آنچه در این مطلب میخوانید

پروتز‌های سینه به شکل‌هایی ارائه می‌شوند تا بتوانند فرم طبیعی پستان را برای خانم‌ها شبیه‌سازی کنند. پروتز یا همان ایمپلنت سینه با هدف پر کردن فضای تخلیه‌شده سینه در خانم‌های مبتلا به سرطان سینه و یا خوش فرم‌تر شدن شکل و فرم پستان نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. بسیاری از زنانی که پروتز سینه دارند احتمالاً در مقطعی از زندگی خود باید پروتز سینه‌ را تعویض کنند. در ادامه با علل تعویض یا برداشتن پروتز سینه آشنا می‌شویم.

جراح پستان

دلایل تعویض پروتز سینه

معمولاً پروتز سینه عوارضی برای فرد در پی ندارد و مشکلی ایجاد نمی کند؛ اما اگر فرد بعد از پروتز سینه احساس درد شدید در قفسه سینه داشته باشد و یا اینکه احساس فشار زیاد نماید نیاز به بررسی و احتمالاً تعویض پروتز سینه دارد. همچنین اگر بافت سینه بعد از مدتی دچار تغییر شود و دفرمه شود نشان از آسیب پروتز خواهد بود که نیاز به تخلیه و تعویض خواهد داشت. عامل دیگری که در این عمل مؤثر است انقباض کپسولی در سینه است که با ایجاد کپسول متورم و فشارنده سینه ها را ملتهب و دردناک می کند که در این وضعیت نیاز به تعویض پروتز سینه خواهد بود. اگر پروتز سینه دچار تغییر فرم و پارگی شود نیز باید تعویض شود. البته احتمال پارگی پروتز سینه بسیار کم است. به طور کلی شرایط زیر در تعویض پروتز سینه نقش دارد:

  1. احساس درد در ناحیه سینه
  2. تغییر بافت سینه و ایجاد کپسول فشارنده یا انقباض کپسول پروتز سینه
  3. فرسودگی پروتز، تغییر فرم آن و پارگی پروتز سینه
  4. احساس برجستگی و نسوج غیرطبیعی در ناحیه پستان
  5. افزایش و کاهش وزن شدید فردی که قبلاً پروتز سینه انجام داده‌است.

البته برخی شرایط دیگر نیز در تعویض پروتز نقش دارد و آن هم پشیمانی بعد از جراحی است. ممکن است خانمی از سایز پروتزی که قبلاً انتخاب کرده است راضی نباشد و تمایل داشته باشد که آن را کوچکتر یا بزرگتر نماید. از این رو در این وضعیت چاره ای جز تعویض پروتز نیست که با عمل جراحی مجدد انجام می شود.

پروتز سينه

علل برداشتن پروتز سینه

این عمل جراحی زمانی انجام می شود که بیمار از وضعیت و فرم سینه های خود رضایت نداشته باشد یا مشکلی به وجود آمده باشد. با این حال یکی از مهمترین و رایج ترین دلایل برداشتن ایمپلنت سینه وجود اسکارها در اطراف بافت سینه است.
همچنین سفت شدن بافت اطراف سینه یا همان انقباض کپسولی از دیگر دلایلی است که باعث می شود جراح تصمیم به تعویض و برداشتن ایمپلنت سینه بگیرد. البته گاهی اوقات ممکن است بعد از پروتز سینه بیمار دردها و ناراحتی هایی داشته باشد و یا ظاهر سینه ها کمی متفاوت باشند. در حقیقت این موضوع نوعی اخطار و هشدار به بیمار است.

نوعی سرطان نادر که BIA-ALCL نام دارد به دنبال سفت شدن بافت اطراف سینه اتفاق می افتد.در چنین شرایطی با صلاحدید و تشخیص پزشک بهتر است تا ایمپلنت سینه برداشته شود. گاهی اوقات نیز ممکن است تجمع کلسیم در اطراف ایمپلنت سینه اتفاق بیفتد که این اتفاق نیز باعث تشدید درد و ناراحتی سینه ها می شود. علاوه بر آن نشتی ایمپلنت و یا جابجایی آن خطراتی را به دنبال دارد که بهتر است تعویض یا برداشته شود.

مزایای پروتز سینه

این روش دارای مزایای بسیار زیادی می باشد که عبارت اند از:

تعویض پروتز سینه چگونه انجام می شود؟

تعویض مجدد پروتز سینه نیازمند بیهوشی است. این جراحی در اتاق عمل انجام می شود و بخش جراحی شده دوباره شکاف داده می شود. پروتز قدیمی بیرون کشیده می شود و مجدد پروتز جدید جایگزین می شود. بعد از آن نیز شما دوره ی نقاهت خواهید داشت و این پروسه مجدد تکرار خواهد شد.

شرایط لازم قبل از عمل تعویض پروتز سینه

  1. عدم رضایت از شرایط فعلی پروتز سینه
  2. تأیید سلامت جسمانی
  3. عدم مصرف قرص‌های رقیق کننده خون، مانـند آسپرین
  4. حداقل مدت یک ماه قبل از انجام جراحی، عدم مصرف دخانیات
  5. عدم مصرف نوشیدنی‌های الکلی حداقل به مدت یک ماه قبل از انجام جراحی

مراقبت های پس از جراحی تعویض پروتز سینه

نوبت دهی آنلاین دکتر حکیمیان

عمل تعویض پروتز سینه برای چه کسانی مناسب است؟

جراحی تعویض پروتز سینه برای کسانی مناسب است که از وضعیت پروتز سینه خود ناراضی هستند. این جراحی می‌تواند نگرانی این افراد را با جایگزین کردن پروتز قدیمی با پروتز جدید برطرف کند. عمل تعویض پروتز سینه برای کسانی مناسب است که:

  1. از سایز،‌ فرم یا ظاهر پروتز سینه خود ناراضی‌اند.
  2. نگران وضعیت پروتز سینه ی خود هستند.
  3. سلامت جسمی خوب و وزن ثابتی دارند.
  4. انتظارات واقع بینانه ای از این جراحی دارند.
  5. سیگار نمی‌کشند.

هزینه برداشتن و تعویض پروتز سینه

اصولاً هزینه این دسته از جراحی ها، بسته به نوع عمل و این که آیا باید بر روی یک سینه انجام شود یا هر دو سینه، متفاوت و متغیر خواهد بود. هزینه های ناشی از جراحی ترمیمی و تعویضی پروتز سینه، شامل نسخه داروها، لباسهای اتاق عمل و بعد از عمل، هزینه های بیمارستان، قیمت پروتز، دستمزد جراح، هزینه بیهوشی و آزمایش های پزشکی در کنار عکسهای رادیولوژی می باشد.

اینستاگرام دکتر حکیمیان

عوارض جانبی تعویض پروتز سینه

برخی از عوارض احتمالی عمل تعویض پروتز سینه در ادامه آورده شده است:

برای آگاهی از علائم هشدار دهنده سرطان پستان ، کلیک کنید.


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، کوچه 23
تلفن : 36294896 - 031

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :نگین [ 1402-09-09 ]
سلام آقای دکتر چکونه متوجه بشیم که نیازاست پروتز سینه عوض بشه، نیاز به هر چند سال یکبار است که تعویض بشه و یک سوال دیگر اینکه ورزش و حرکات سنگین تاثیری در ماندگاری پروتز سینه دارد یا خیر؟ تشکر

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
آمار سرطان پستان بر اساس گروه سنی در ایرانآمار سرطان پستان بر اساس گروه سنی در ایران

سرطان پستان شایع ترین نوع سرطان در بین زنان است. سرطان پستان هنگامی ایجاد می شود که سلول های پستان به طور غیر قابل کنترل رشد کرده و تومور تشکیل دهند ... ادامه مطلب

بررسی علائم و روشهای درمان ماستیت گرانولوماتوز سینهبررسی علائم و روشهای درمان ماستیت گرانولوماتوز سینه

ماستیت گرانولوماتوز یک بیماری التهابی پستان و نادر است و به عنوان یک توده سینه در حال بزرگ شدن ظاهر می شود و تا حدی علائم سرطان سینه را تقلید می کند. ... ادامه مطلب

راههای طلایی تشخیص سرطان سینهراههای طلایی تشخیص سرطان سینه

از آزمایشهای مختلفی برای تشخیص سرطان پستان میتوان استفاده کرد. اگر پزشک در آزمایش غربالگری (ماموگرافی) نشانه ای از سرطان پستان پیدا کند یا علائمی داشته باشدی که میتواند به معنای سرطان سینه باشد، به آزمایشهای بیشتری نیاز دارید تا از وجود یا عدم وجود سرطان مطمئن شوید. ... ادامه مطلب

عمل برداشتن سینه به چه دلیل انجام می شود؟عمل برداشتن سینه به چه دلیل انجام می شود؟

ممکن است کسانی که به سرطان پستان دچار شده اند، و یا کسانی که مستعد این بیماری می باشند، تصمیم به جراحی برداشتن سینه بگیرند.در ادامه این مقاله به بررسی کامل تر علل انجام جراحی برداشتن سینه می پردازیم. ... ادامه مطلب

طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین