کتاب سیب صورتی
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / مطالب سرطان پستان / آیا نکروز چربی ابتلا به سرطان پستان را افزایش می دهد؟

آیا نکروز چربی ابتلا به سرطان پستان را افزایش می دهد؟

نکروز چربی شرایطی است که فرد در آن دچار آسیب دیدگی بافت چربی می‌ شود . در این وضعیت محتوای چربی داخل سلول‌ های چربی جایگزین چربی آسیب دیده می‌ شود . نکروز به معنای از بین رفتن سلول زنده طی آسیب است . صدمات ناشی از تصادفات ، جراحی یا پرتو درمانی از علل احتمالی نکروز چربی می باشند . در این مقاله به بررسی نکروز چربی پستان می پردازیم .

دکتر سید محمد رضا حکیمیان فلوشیپ جراحی سرطان با دانش بالا و تجربه سالها کار در ارتباط با سرطان پستان قادر به تشخیص زود هنگام این بیماری و انواع توده های بدخیم پستان بوده و آماده ارائه‌ خدمات درمانی به شما عزیزان می باشند. شماره تماس : 36294896 - 031

نکروز چربی یک بیماری شایع و خوش خیم است که می تواند در پستان ایجاد شود . این ضایعه شامل بافت چربی است که کبود شده ، مجروح شده یا دچار مرگ شده است . نکروز چربی می تواند پس از هر نوع جراحی پستان ، از بیوپسی تابازسازییا هر نوع آسیب پستان ایجاد شود .

هنگامی که بافت چربی آسیب دیده یا مرده است، می تواند به تدریج به بافت اسکار تغییر کند یا به عنوان یک مایع در یککیت نفتیجمع آوری شود. نکروز چربی به رشد سرطان پستان منجر نمی شود، اما ممکن است گاهی باعث درد پستان شود.

تشخیص نکروز چربی پستان

علل بروز نکروز چربی

شایع‎ترین علل نکروز چربی عبارت اند از :

تشخیص نکروز چربی

در صورت احساس وجود توده در سینه ، لازم است به پزشک مراجعه کنید . پزشک با استفاده از تصاویر رادیولوژی توده را ارزیابی کرده و سرطانی بودن یا نبودن توده را تشخیص می دهد .

ابزار های تصویر برداری که ممکن است پزشک برای شما درخواست دهد عبارت اند از :

یکی از دلایلی که نکروز چربی برای تشخیص دشوار است این است که شبیه چندین توده سینه دیگر است. توده های ساخته شده از نكروز چربی پستان ممكن است مانند تومور های بدخیم پستان در ماموگرام و سایر مطالعات تصویر برداری ظاهر شوند .

علائم نکروز چربی پستان

علائم رایجی که وجود دارد عبارت اند از :

این ها علائم رایج نکروز چربی پستان هستند ، با این حال برخی افراد مبتلا به نکروز چربی ممکن است هیچ یک از این علائم را تجربه نکنند .

نوبت دهی

درمان نکروز چربی پستان

نکروز چربی معمولا نیازی به درمان ندارد و اغلب پس از مدتی به خودی خود از بین می رود . در صورت احساس درد ، می توانید ایبوپروفن مصرف کنید و یا از یک کمپرس گرم در منطقه دارای درد استفاده کنید . همچنین می توانید به آرامی منطقه را ماساژ دهید .اگر توده بسیار بزرگ شود و یا برای شما آزار دهنده باشد ، پزشک می تواند برای برداشتن آن اقدام به جراحی کند . با این حال ، جراحی به ندرت برای درمان نکروز چربی استفاده می شود .در صورتی که منطقه نکروز چربی حاوی کیست روغنی باشد توسط سوزن و سرنگ مایع آن کشیده می شود تا احساس ناراحتی رفع شود .

کیست روغنی چیست؟

گاهی اوقات نکروز چربی باعث کشیده شدن نوک آن به داخل هم می شود و در نتیجه کیست هایی حاوی مایع روغنی به وجود آیند که کیست روغنی نامیده می شوند .

اینستاگرام دکتر حکیمیان

آیا نکروز چربی ابتلا به سرطان پستان را افزایش می دهد؟

کشف توده های نکروز چربی در پستان ، ممکن است سبب وحشت خانم ها شود و آن را سرطان سینه بپندارند . لازم است توجه داشته باشید ، نکروز چربی بی‌ ضرر است و خطر ابتلا به سرطان پستان را در آینده ایجاد نمی‌ کند یا افزایش نمی‌ دهد . این عارضه نتیجه کمبود اکسیژن‌ رسانی به سلول های چربی است و نشانه سرطان نیست.

توصیه می‌شود در صورت احساس هر توده ای در پستان خود حتما در اسرع وقت به پزشک مراجعه نمایید. تشخیص ماهیت توده پستان، و روشهای درمانی مورد نیاز آن، از اقداماتی است که توسط فوق تخصص سرطان پستان انجام می‌پذیرد.


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، کوچه 23
تلفن : 36294896 - 031

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
نقش ارث در ایجاد سرطان سینهنقش ارث در ایجاد سرطان سینه

همه سرطانها ژنتیکی هستند یعنی به دنبال تغییرات در ژنها ایجاد میشوند ولی فقط حدود 5 الی 10 درصد آنها ارثی هستند و تنها به فرزندان منتقل میشوند و اغلب آنها به فرزندان منتقل نمیشوند ... ادامه مطلب

بیماری موندور پستان چیست؟بیماری موندور پستان چیست؟

بیماری موندور موجب ایجاد یک توده در پستان می شود. بیماری موندور یک بیماری کم یاب است و نشانه آن به این صورت است که بيمار يک ساختار شبیه طناب را در بافت‌ هاى زير پوستى شکم، توراکس و زير بغل احساس می کند که حساس و همراه با درد می باشند. ... ادامه مطلب

دوران نقاهت بعد از عمل کوچک کردن سینهدوران نقاهت بعد از عمل کوچک کردن سینه

جراحی ماموپلاستی یا کوچک کردن سینه، برای افرادی که از بزرگ بودن بیش از حد سینه ‌های خود رنج می‌ برند، نوعی جراحی پرطرفدار محسوب می ‌شود. مسئله قابل اهمیت این است که پس از عمل جراحی باید مراقبت های بعد از عمل کوچک کردن سینه را به درستی انجام دهید. ... ادامه مطلب

جراحی انکوپلاستی سینه چیست؟جراحی انکوپلاستی سینه چیست؟

آنکوپلاستی ، روش ترکیب جراحی پلاستیک با جراحی سرطان است که با اولویت دادن به بحث درمان سرطان و با بهره گیری از روش های نوین جراحی پلاستیک ، این امکان را به جراح می دهد که در حالی که نسج کافی و حتی بیشتر در جهت درمان سرطان بر می دارد ، همزمان پستان را حفظ کرده حتی زیباتر هم بکند . ... ادامه مطلب

طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین