انواع روشهای بازسازی سینه پس از سرطان
هدف ازبازسازی سینه باز گرداندن سلامتی و اصلاح تغییرات ظاهری بدن است .بازسازی سینه اغلب پس از درمان سرطان سینه به خصوص مواقعی که به برداشتن کل سینه ( عمل ماستکتومی ) منجر می شود ، انجام می شود . ماستکتومی برای بسیاری از خانم ها اثرات روانی منفی را به همراه دارد . جراحی بازسازی پستان با تغییر و بهبود فرم سینه ها بعد از سرطان ، به بالا رفتن سطح اعتماد به نفس در خانم ها کمک می کند . سرطان سینه شایع ترین سرطان در بانوان است که عموما در سن های بالا رخ می دهد .در این مقاله به بررسی دقیق تر عمل بازسازی سینه پس از سرطان می پردازیم .
انواع روش های بازسازی سینه بعد از سرطان
به طور کلی ، برای ترمیم و بازسازی پستان بعد از جراحی سرطان سینه دو روش وجود دارد . اما اینکه کدام روش بعد از عمل ماستکتومی برای فرد مناسب است ، به عوامل مختلفی بستگی دارد .
ایمپلنت یا پروتز جهت ترمیم و بازسازی پستان :
پروتز در بیمارانی کاربرد دارد که نمی توانند از بافت های طبیعی بدن خود استفاده نمایند یا کسانی که نمی خواهند اثر بخیه در جای دیگری از بدن آنها یعنی در محلی که قرار است از آنجا بافت برداری صورت گیرد ، به وجود آید . این روش برای بیمارانی که پرتو درمانی روی قفسه سینه داشته اند روش مناسبی نمی باشد زیرا پوست خاصیت ارتجاعی خود را از دست داده است . این جراحی از نظر تکنیکی ساده تر از سایر روش دیگر می باشد و اگر فردی بخواهد از این روش استفاده کند لازم است با پزشک خود هماهنگ کند تا همزمان با جراحی برداشت سینه ، وسیله ای به نام متسع کننده بافتی در محل جراحی قرار دهد تا به وسیله آن طی چند جلسه فضای لازم برای قرار دادن پروتز ایجاد شود .

جراحی فلپ پوستی یا اتوپلاستی :
در این روش، برای بازسازی سینه از سایر بافت های سالم بدن برای بازسازی سینه استفاده می شود .برای برداشتن بافت مورد نیاز ، معمولا شکم ، ران ، باسن و یا پشت پاگزینه های مناسبی هستند . انجام عمل بازسازی به این روش ، بسیار کار پیچیده ای است . برای انجام ترمیم و بازسازی پستان از این طریق از یکی از دو روش زیر استفاده می شود ؛
- جراحی فلپ آزاد
- جراحی فلپ اصلی
در روش فلپ آزاد جهت بازسازی سینه ، جراح تمام بافت و رگ های خونی را که گردش خون را برای قرار دادن پستان فراهم می کنند ، کاملا از بین می برد . برای دوختن این رگ ها از روشی به ناممیکروسکوپیاستفاده می شود .
برای بازسازی سینه از طریق روش فلپ اصلی ،بافت های باقیمانده به طور کامل برداشته نشده و جراح برای بازسازی سینه از همان بافت های باقیمانده کمک می گیرد .
جراحی بازسازی سینه به روش فلپ پوستی ، دوره نقاهت طولانی تری را نسبت به قرار دادن پروتز به همراه دارد .
زمان مناسب جراحی بازسازی پستان
جراحی بازسازی پستان ، به صورت همزمان با عمل جراحی برداشتن پستان یا پس از مدت زمانی قابل انجام است .در مواردی که جراحی برداشتن پستان جهت پیشگیری از ابتلا به سرطان پستان انجام می شود ، بهتر است به صورت همزمان بازسازی پستان نیز انجام گردد . گاها با توجه به صلاحدید جراح زمانی که فرد مبتلا به سرطان اولیه است ، عمل جراحی برداشتن و بازسازی سینه به صورت همزمان توصیه می گردد .
عمل جراحی بازسازی پستان محدودیت سنی ندارد و مخصوص مرحله خاصی از بیماری نیست و کاملا بسته به شرایط بیمار و صلاحدید پزشک خواهد بود .
آمادگی قبل از جراحی بازسازی پستان
جزئیات و اطلاعات کامل ، قبل از جراحی در اختیار بیمار قرار خواهد گرفت ؛ مواردی از قبیل دارو های مصرفی ، محل انجام جراحی ، طول دوره نقاهت ، عوارض احتمالی و طرح کلی درمان .
بیمار نیز باید قبل از جراحی :
- مصرف سیگار را کنار بگذارد
- مصرف داور ها و مکمل های گیاهی و ویتامین ها را قطع کند
- از فردی بخواهد تا روز جراحی او را همراهی کند
دوره نقاهت جراحی بازسازی پستان
بازسازی پستان ، جراحی پیچیده و دشواری است و فرد بعد از جراحی باید چند روزی را در بیمارستان بستری باشد . در برخی موارد ، نیاز به چند مرحله جراحی است .
ممکن است بیمار در طول دوره نقاهت با علائمی مانند موارد زیر رو به رو شود :
- خستگی
- کبودی و تورم سینه ها ، به خصوص زمانی که فلپ پوستی انجام شده باشد
- محدود شدن دامنه حرکتی
- در طول دوران نقاهت ، دارو های مسکن از سوی پزشک تجویز می شود تا در صورت درد بیمار از آنها استفاده کند .
- پس از گذشت ۶ تا ۸ هفته از جراحی بازسازی سینه ، فرد قادر به انجام کار ها و فعالیت های خود می باشد.
- انجام فعالیت هایی مانند بلند کردن اجسام سنگین ، ورزش و رابطه جنسی به مدت ۴ تا ۶ هفته ممنوع است .
- رژیم غذایی خاصی بعد از عمل بازسازی پستان توصیه نمی شود .
ماموگرافی در واقع یک نوع عکسبرداری است که با اشعه X انجام میشود. این روش از حدود 30 سال پیش ابداع شده وخطرات ناشی از برخورد اشعه X با پستان در ان بسیار ناچیز است و می تواند نادیده گرفته شود در حقیقت فایده ناشی از تشخیص زودرس توسط این روش بسیار بیشتر از خطرات احتمالی آن است چراکه میزان اشعه لازم برای ایجاد سرطان از اشعه ای که توسط ماموگرافی به پستان تابانده می شود بسیار بیشتر است و البته میزان نفوذ این اشعه نیز ناچیز است.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، کوچه 23
تلفن : 36294896 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
عمل جراحی پروتز پستان چیست؟
تاریخ انتشار : 1401-01-18تاریخ بروز رسانی : 1401-01-20 -
طبیعی بودن یا نبودن ظاهر سینه ها بعد از عمل پروتز پستان
تاریخ انتشار : 1401-06-31تاریخ بروز رسانی : 1401-09-26 -
جراحی لیفت سینه، بهترین روش بالا کشیدن سینه افتاده چیست؟
تاریخ انتشار : 1400-12-08تاریخ بروز رسانی : 1400-12-19 -
مراقبتهای بعد از عمل ماموپلاستی چگونه است؟
تاریخ انتشار : 1400-10-20تاریخ بروز رسانی : 1400-10-21 -
کاهش احساس نوک سینه پس از عمل پروتز سینه
تاریخ انتشار : 1401-07-30تاریخ بروز رسانی : 1401-09-26
نظرات کاربران درباره این مطلب :

این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .