کتاب سیب صورتی
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / مطالب سرطان پستان / چرا افراد چاق در معرض سرطان سینه قرار دارند؟

چرا افراد چاق در معرض سرطان سینه قرار دارند؟

سازمان بهداشت جهانی چاقی را به عنوان بیماری شایع جهانی رده بندی میکند. بسیاری از زنان ایرانی اضافه وزن دارند یا چاق می‌باشند. خطر ابتلاء به بسیاری از سرطان ها را افزایش میدهد. بعلاوه احتمال ابتلاء به بیماریهای قلبی، سکته مغزی، دیابت و مرگ زودرس را نیز بالا میبرد. هر چند که چگونگی افزایش احتمال ابتلاء به سرطان در اثر چربی بدن اضافه، دریافت مقادیر زیاد کالری و کم تحرکی هنوز به طور دقیق مشخص نیست، با این وجود هیچ شبهه‌ای در مورد اینکه این عوامل می‌توانند منجر به افزایش احتمال ابتلاء به انواع زیادی از سرطان شوند، وجود ندارد.

دکتر سید محمد رضا حکیمیان فلوشیپ جراحی سرطان با دانش بالا و تجربه سالها کار در ارتباط با سرطان پستان قادر به تشخیص این بیماری بوده و آماده ارائه‌ خدمات درمانی به شما عزیزان می باشند. شماره تماس : 36294896 - 031

ارتباط وزن بدن با سرطان پستان

داشتن وزن اضافه و چاقی به وضوح با افزایش خطر سرطان پستان به ویژه از نوع گیرنده هورمونی مثبت در زنانی که در سنین نزدیک به یائسگی به سر می‌برند ارتباط دارد. خطر عود سرطان پستان یا مرگ و میر ناشی از آن در افرادی که در زمان تشخیص بیماری چاق هستند، در مقایسه با افراد لاغر، بیشتر است. کاهش وزن با کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان پس از یائسگی مرتبط است.

سامانه نوبت دهی دکتر حکیمیان

در زنانی که چاق هستند، احتمال بروز لنف به دنبال جراحی، همانند احتمال بروز سایر عوارض جراحی، بالاتر است. چاقی یک عامل خطر مستقل برای پیشرفت تورم دست در سمت مبتلا به دنبال پرتودرمانی به شمار میرود.

پیشگیری از سرطان پستان با کاهش وزن

با این همه چاقی یک عامل خطر قابل اصلاح است و می‌بایست زنانی را که اضافه وزن دارند، به کاهش وزن تشویق کرد. حتی میزان کمی کاهش وزن، منافع زیادی در پی خواهد داشت و نقطه شروع خوبی برای قدم گذاشتن در مسیر پیشگیری از سرطان پستان میباشد. بنابراین به تمامی زنان توصیه میشود که در تمامی سنین به وزن ایده‌ال خود دست یابند و آن را در طول زندگی خود حفظ نمایند.

ارتباط وزن بدن با سرطان پستان

شاخص توده بدنی (MBI)

وزن مناسب هر فرد به قد آن شخص بستگی دارد. بنابراین توصیه‌هایی که در مورد وزن مناسب گفته می‌شوند اغلب با شاخص توده بدنی (MBI) بیان میگردند. شاخص توده بدنی عددی است که از تقسیم وزن هر فرد (بر حسب کیلوگرم) بر مجذور قد وی (بر حسب متر) به دست می‌آید. به طور کلی هر چه این عدد بزرگتر باشد نشانهاین است که این فرد چربی بیشتری دارد.

در بیشتر افراد بزرگسال شاخص توده‌ی بدنی در محدوده 5/18 تا 9/24 مناسب برای سلامتی در نظر گرفته می‌شود، شاخص توده‌ی بدنی بین 25 تا 9/29 به عنوان اضافه وزن و شاخص توده بدنی مساوی یا بیشتر از 30، چاق در نظر گرفته می‌شود. راه رسیدن به وزن مناسب حفظ تعادل بین انرژی دریافتی (آنچه که میخوریم و مینوشیم) با انرژی مصرفی (فعالیت بدنی) است.

چربی اضافه‌ی بدن را می‌توان با کاهش میزان کالری دریافتی و افزایش فعالیت بدنی کم کرد. میزان کالری دریافتی را می‌توان با خوردن غذای کمتر (کاهش میزان هر وعده غذا)، محدود کردن میان وعده‌های غذایی و محدود کردن غذاها و نوشیدنی‌هایی که دارای کالری زیاد، چربی و یا قند هستند، کاهش داد. غذاهای سرخ شده، کیک‌ها و شیرینی‌ها، آبنبات‌ها، بستنی‌ها و نوشابه‌ها باید با سبزی و میوه‌ها، غلات کامل، حبوبات و نوشیدنی‌های کم کالری جایگزین شوند.

اینستاگرام دکتر محمدرضا حکیمیان

داشتن فعالیت بدنی منظم و محدودیت مصرف غذاها و نوشیدنی‌های پرکالری کلید حفظ وزن ایده‌ال می‌باشند. نگهداشتن شاخص توده بدنی کمتر از 25 چه از طریق فعالیت بدنی، تغییر رژیم غذایی یا ترکیبی از هر دو با نتایج بهتری در زنان مبتلا به سرطان پستان همراه بوده است. افزایش شاخص توده‌ی بدنی، پس از تشخیص سرطان پستان با نتایج بدتری همراه است.

سرطان پستان یکی از بیماری هایی است که در صورت تشخیص به موقع و زودهنگام، می‌توان از عوارض وخیم و مرگ بیمار جلوگیری نمود. گاهی برای درمان یا پیشگیری از سرایت این بیماری به بخشهای دیگر بدن، به تشخیص پزشک متخصص انجام جراحی سرطان پستان الزامی است.


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، کوچه 23
تلفن : 36294896 - 031

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
داروهای شیمی درمانی چه عوارضی دارند؟داروهای شیمی درمانی چه عوارضی دارند؟

عوارضی که ممکن است داروهای شیمی درمانی در بدن ایجاد نمایند بستگی به ترکیب دارویی و شدت واکنش بدن نسبت به دارو دارد. به یاد داشته باشید این عوارض موقت و گذرا هستند و بیمار دچار همه عوارضی که در اینجا ذکر میشود، نخواهد شد و در مجموع فواید حاصل از این داروها بیشتر از عوارض آنهاست ... ادامه مطلب

علت بزرگ شدن سينه مردان و راه های درمان آنعلت بزرگ شدن سينه مردان و راه های درمان آن

بزرگی سینه در آقایان اصطلاحا ژنیکوماستی نامیده میشود و از تکثیر خوش خیم سلول های این عضو بدن ایجاد میشود . این حالت در دوران نوزادی بسیار شایع است ولی در دوران بلوغ و دهه پنج و ششم عمر نیز دیده میشود . گاهی علت این حالت تجمع بافت چربی است که به آن ژنیکوماستی کاذب گفته میشود ... ادامه مطلب

آیا جای بخیه عمل ماموپلاستی باقی می ماند؟آیا جای بخیه عمل ماموپلاستی باقی می ماند؟

جای بخیه عمل ماموپلاستی در تکنیک های مختلف متفاوت است.اما در مجموع روی پوست بوده که در ابتداممکن است کمی هم ملتهب بشود.زخم بخیه زمان می برد تا خوب شود ... ادامه مطلب

تغییرات پوستی که نشانه سرطان سینه است؟تغییرات پوستی که نشانه سرطان سینه است؟

سرطان پستان به نوعی سرطان گفته می شود که از تکثیر غیر طبیعی سلول های بافت سینه، یا متاستاز و انتقال سلول های سرطانی از طریق رگ های خونی و لنفاوی از دیگر اندام ها و نقاط سرطانی بدن ایجاد می شود. در ادامه این مقاله به بررسی دقیق تر تغیییرات پوست در سرطان پستان می پردازیم. ... ادامه مطلب

طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین