توده سینه به چه دلایلی ایجاد میشود؟
اختلالاتی که اغلب در سینه ایجاد می شود شامل توده هایی است که ممکن است خوش خیم یا بدخیم باشند . بیشتر این توده ها خطرناک نیستند و سرطانی نمی شوند ، همچنین به درمانی خاصی نیاز ندارند . اما بیشتر خانم هایی که با لمس این توده ها در سینه خود به پزشک مراجعه می کنند حالتی مضطرب و نگران دارند و تصور می کنند این توده ها همگی سرطانی هستند و باید برای درمان سرطان سینه شیمی درمانی را آغاز کنند . در این مقاله به بررسی علت ایجاد توده در سینه می پردازیم .
توده سینه تورم یا برآمدگی موضعی در پستان است که با بافت پستانی اطراف آن یا با بافت پستانی همان محل در پستان دیگر ، تفاوت دارد . عوامل مختلفی می توانند باعث به وجود آمدن توده در پستان ها بشوند . علل به وجود آمدن تودهها میتواند عفونت ، ضربه خوردن ، فیبروآدنوم ، کیست ، نکروز چربی یا سینههای حاوی بافت فیبروکیستیک باشد . توده های پستانی می توانند در هر دو جنس مرد و زن ایجاد شوند .
دکتر سید محمد رضا حکیمیان فلوشیپ جراحی سرطان، با دانش بالا و تجربه سالها کار در ارتباط با سرطان پستان قادر به تشخیص زود هنگام این بیماری و انواع توده های بدخیم پستان بوده و آماده ارائه خدمات درمانی به شما عزیزان می باشند. شماره تماس : 36294896 - 031
علت ایجاد توده در سینه
سینه خانم ها از بافت های مختلفی تشکیل شده است . دو نوع بافت اصلی تشکیل دهنده پستان شامل غده شیری ، که شیر را تولید می کند ، و مجرای شیر ، که شیر از طریق آن به نوک سینه می رسد ، است . ترکیب بافت سینه میتواند بسته به عملکرد متفاوت باشد ؛ برای مثال در دوران شیردهی ، پستان ها تغییر می کنند و در لمس متفاوت هستند . پستان همچنین از بافت پیوندی فیبروز ، بافت چربی ، گره های لنفاوی ، عروق و اعصاب تشکیل شده است . پاسخ هر بخش از پستان به تغییرات شیمیایی بدن متفاوت است . این تغییرات ظاهر و بافت پستان را تحت تاثیر قرار می دهند و می توانند باعث ایجاد توده هایی در پستان شوند .
موارد زیر از علل احتمالی ایجاد توده در سینه هستند :
کیست سینه :
کیست سینه کیسه هایی مملو از مایعات درون پستان است که معمولا سرطانی نیستند ( خوش خیم هستند ) . آنها اغلب به شکل توده های گرد یا بیضی با لبه های مشخص توصیف می شوند . کیست سینه نیازی به درمان ندارد مگر اینکه کیست بزرگ و دردناک یا ناراحت کننده شود . در این حالت ، تخلیه مایعات از کیست سینه می تواند علائم را کاهش دهد . کیست سینه در نتیجه تجمع مایعات در داخل غدد موجود در سینه ها ایجاد می شود . کارشناسان هنوز به درستی نمی دانند چه عواملی منجر به ایجاد کیست پستان می شود . این عارضه ممکن است در نتیجه تغییرات هورمونی ناشی از قاعدگی ماهانه ایجاد شود . برخی شواهد حاکی از آن است که وجود استروژن بیش از حد در بدن می تواند باعث تحریک بافت پستان شود و ممکن است به ایجاد کیست سینه کمک کند .
کیستهای چربی :
در شرایطی که مجاری چربی یا غدد چربی مسدود شوند ، ایجاد می شوند . یک فضای غشادار مسدود یا کیست ، ممکن است زیر پوست ایجاد شود . کیست چربی می تواند در اثر تحریک هورمونی یا ضربه ، رشد کند و بزرگتر شود . کیست های چربی معمولا به درمان نیازی ندارند ، اما اگر آزاردهنده و دردناک باشند میتوان آنها را خارج کرد .
فیبروآدنوم :
فیبروادنوم ها توده های سفتی هستند که شیوع آن در بین جوانان بیشتر است . در صورت آنکه اندازه آن ها بزرگ باشد نیاز به نمونه برداری و سپس خارج کردن آن ها خواهد بود ، اما اگر با یک توده فیبروادنوم در اندازه یک سانتی متر مواجه شویم با تحت کنترل گرفتن آن می توانیم بیماری را مهار کنیم .
آبسه ها :
آبسه ها سرطانی نیستند و معمولا توسط باکتری ها ایجاد می شوند . پوست سینه در محل آبسه قرمز شده و در لمس ممکن است گرم یا سفت باشد ، همچنین آبسه ها ممکن است دردناک باشند . احتمال بروز آبسه در خانم ها در دوران شیردهی بیشتر است .
نکروز چربی :
نکروز چربی بهطور معمول در زنان باسینه هایبسیار بزرگ رایج می باشد . نکروز چربی یک بیماری شایع خوش خیم استکه می تواند در پستان ایجاد شود . این شامل بافت چربی است که کبود شده ، مجروح شده یا دچار مرگ شده است . نکروز چربی می تواند پس از هر نوع جراحی پستان ، از بیوپسی تا بازسازی یا هر نوع آسیب پستان ایجاد شود .
تودههای سرطانی :
یک توده سرطانی یا تومور در لمس سفت یا ثابت است ، معمولا شکل نامنظم دارد و چسبیده به پوست یا بافت های عمقی درون سینه به نظر می رسد . عوامل مستعد کننده شامل سن بالا ، سابقه فامیلی ، نازایی ، اولین حاملگی بالای سن ۳۰ سال ، مصرف غذا های حاوی چربی حیوانی زیاد و ... می باشند . بسیاری از این بیماران در مراحل اولیه علائم بالینی چندانی نداشته و بیماری بوسیله معاینه جراح و انجام ماموگرافی مشخص می شود . از نظر محل بروز سرطان در پستان ، بیشترین قسمتی از پستان که امکان بروز سرطان را دارد ربع فوقانی خارجی پستان ها است .
اگر با مشکل ژنیکوماستی یا بزرگی سینه در آقایان مواجه هستید؛ برای تشخیص قطعی و درمان این بیماری در اصفهان، میتوانید به دکتر سید محمد رضا حکیمیان، بورد تخصصی، فلوشیپ جراحی پستان مراجعه نمایید. برای هماهنگی با مطب ایشان و در یافت نوبت میتوانید از طریق تماس با شماره تلفن 36294896 - 031 اقدام فرمایید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، کوچه 23
تلفن : 36294896 - 031
نظرات کاربران درباره این مطلب :

این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .