کلسیفیکاسیون پستان چیست و چگونه درمان می شود ؟
بیماری کلسیفیکاسیون ( Calcification ) هنگامی اتفاق می افتد که کلسیم در بافت بدن ، رگ های خونی یا اندام ها جمع شود . کلسیم یک عنصر مورد نیاز بدن است که در ایجاد و تقویت بافت های سفت و استخوانی بدن مورد نیاز می باشد . اما ممکن است گاهی این عنصر در بافت های نرم نظیر رحم ، پستان ، پروستات ، تاندون ، مفاصل ، عروق و دریچه قلب تجمع پیدا کرده و عملکرد آنها را در انتقال مایعات بدن با مشکل مواجه کند . کلسیم از طریق جریان خون منتقل می شود . همچنین کلسیم در همه سلول ها یافت می شود . در این مقاله به بررسی کلسیفیکاسیون پستان می پردازیم .
کلسیفیکاسیون می تواند به دنبال افزایش سن اتفاق بیفتد همچنین این احتمال وجود دارد که با عفونت ، آسیب و سرطان مرتبط باشد .
کلسیفیکاسیون پستان عبارت است از رسوب کلسیم در بافت پستانی . کلسیفیکاسیون در بافت پستان شایع است ؛ حدود ۵۰ درصد خانم های بالای ۵۰ سال ممکن است کلسیفیکاسیون پستان داشته باشند .
دکتر سید محمد رضا حکیمیان فلوشیپ جراحی سرطان با دانش بالا و تجربه سالها کار در ارتباط با سرطان پستان قادر به تشخیص زود هنگام این بیماری و انواع توده های بدخیم پستان بوده و آماده ارائه خدمات درمانی به شما عزیزان می باشند. شماره تماس : 36294896 - 031
تشخیص کلسیفیکاسیون پستان :
کلسیفیکاسیون پستان فقط از طریق ماموگرافی مشاهده می شود . در تصاویر ماموگرافی این رسوب ها در قالب نقاط یا خطوط سفید دیده می شوند و معمولا به اندازه ای کوچک هستند که نمی توان آنها را احساس کرد . کلسیفیکاسیون های پستان معمولا در ماموگرافی ها قابل مشاهده می باشند و تشخیص آنها پس از دوران یائسگی بسیار آسان تر می باشد . اگر چه این کلسیفیکاسیون ها معمولا غیر سرطانی ( خوش خیم ) هستند ، ولی برخی از الگو های خاص کلسیفیکاسیون پستان ، نظیرخوشه های فشرده یا اشکال غیر عادی ، می توانند نشانه وجود سرطان سینه باشند .
انواع کلسیفیکاسیون پستان :
در یک ماموگرافی، کلسیفیکاسیون های پستان بر اساس اندازه رسوب کلسیم به دو دسته تقسیم می شوند :
- ماکروکلسیفیکاسیون :این ها به صورت نقاط یا خطوط سفید بزرگ دیده می شوند و عمدتا به صورت پراکنده در بافت پستان پخش شده اند .این نوع از کلسیفیکاسیون تقریبا همیشه غیرسرطانی است و نیازی به آزمایش و پیگیری بیشتر ندارد .
- میکروکلسیفیکاسیون :این ها به صورت ذرات ریز سفید بسیار کوچک ، شبیه به دانه های شن دیده می شوند . این نوع از کلسیفیکاسیون هم معمولا غیرسرطانی است ، اما الگو های خاص می توانند نشانه اولیه سرطان باشند .
اگر در ماموگرافی اولیه ، کلسیفیکاسیون های پستانی مشکوک به نظر برسند ، برای دریافت تصویر دقیق تر از کلسیفیکاسیون ها ، از شما خواسته می شود برای گرفتن نما های دارای بزرگ نمایی بیشتر مراجعه کنید . اگر ماموگرافی دوم همچنان برای سرطان نگران کننده باشد ، ممکن است پزشک شما برای اطمینان حاصل کردن ، نمونه برداری از پستان را پیشنهاد دهد . اگر کلسیفیکاسیون غیر سرطانی به نظر برسد ، ممکن است پزشک از شما بخواهد برای انجام آزمایش سالانه معمول ، مراجعه کنید و یا پیشنهاد کند پس از شش ماه برای پیگیری کوتاه مدت دوباره مراجعه کنید تا از عدم تغییر کلسیفیکاسیون ها مطمئن شوید .
علل ایجاد کلسیفیکاسیون پستان :
به طور کلی فرآیند های خوش خیم پستان می توانند منجر به ایجاد کلسیفیکاسیون پستان شوند که به صورت خلاصه در زیر آورده شده :
- افزایش سن و پیری
- عفونت پستان یا وارد شدن ضربه به پستان در گذشته
- تومور های خوش خیم پستان
- کیست پستان
- سابقه انجام پرتو درمانی
- تجمع کلسیم در رگ های خونی پستان
درمان کلسیفیکاسیون پستان :
در صورت خوش خیم بودن کلسیفیکاسیون ، تنها کمتر از ۲ درصد احتمال برور سرطان سینه وجود دارد . می توان اینگونه نیز بیان کرد که در بیش از ۹۸ درصد موارد ، کلسیفیکاسیون ها بدخیم یا سرطانی نیستند و عمدتا هر ۶ یا ۱۲ ماه بررسی می شوند . در صورتی که پس از یک سال پیگیری ، هیچگونه تغییری مشاهده نشود ، ماموگرافی روتین سالانه توصیه می شود .
در صورت مشکوک بودن کلسیفیکاسیون ، پزشک انجام بیوپسی را پیشنهاد می دهد . با توجه به نتیجه بیوپسی اگر کلسیفیکاسیون بدخیم و سرطانی باشد ، جراحی و درمان های پس از آن صورت می گیرد . در صورت خوش خیم بودن کلسیفیکاسیون ، تنها کنترل از طریق ماموگرافی توصیه می شود .
آیا کلسیفیکاسیون پستان خطرناک است ؟
کلسیفیکاسیون ها عمدتا غیر سرطانی و خوش خیم هستند . اما بعضی طرح های معین آن ها نظیر تراکم خوشه ای نقاط سفید همراه با اشکال نا منظم نشانگر سرطان پستان می باشند .
اگر هنگام مراجعه به پرشک و انجام معاینات لازم و بررسی نتایج ماموگرافی یا سونو گرافی علائمی از سرطان پستان در مراجعه کننده مشاهده گردد؛ برای تشخیص دقیق لازم است نمونه برداری از توده پستان انجام شود.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، کوچه 23
تلفن : 36294896 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
تومورهای فیلوئیدس چه هستند و علت بروز آنها چیست؟
تاریخ انتشار : 1400-05-18تاریخ بروز رسانی : 1400-05-19 -
آبسه پستان چیست و چگونه درمان میشود؟
تاریخ انتشار : 1400-05-08تاریخ بروز رسانی : 1400-05-09
نظرات کاربران درباره این مطلب :

این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .