توصیه های غذایی برای سرطان سینه
تغذیه نقشی بسیار مهم و اساسی در برخورداری از زندگی سالم ، پیشگیری از بیماری ها و چگونگی مبارزه ی بدن با آنها ایفا میکند بطوریکه بیش از یک سوم سرطان ها به عادات غذایی ما مرتبط میشوند.
به طور کلی عواملی مثل مصرف غذا های پرکالری و چرب در عین کم تحرکی ، مصرف الکل و سیگار احتمال بروز انواع سرطان ها را افزایش میدهد و در مقابل یک رژیم سرشار از مواد مغذی و مفید شامل سبزیجات و فیبر ، محصولات لبنی کم چرب و غذا های گیاهی حاوی آنتی اکسیدان و غذاهای غنی از ویتامین D ، امگا 3 و دیگر ویتامین ها در جلوگیری از بروز سرطان و پیشرفت آن بسیار موثر است.
اهمیت رژیم غذایی متعادل در بیماران مبتلا به سرطان پستان
مواد غذایی که در ادامه مطلب به آنها اشاره می کنیم می توانند یک رژیم غذایی متناسب را شکل دهند که از پیشرفت سرطان سینه جلوگیری کنند.
- تنوع وسیعی از میوه و سبزیجات رنگی مانند سیر، پیاز، زنجبیل، سویا، هویج، کلم، جعفری، فلفل دلمه ای، خانواده کلم و مورینگا (مخصوصا ریشه های این گیاه که البته باید زیر نظر پزشک مصرف شود.)
- غذاهای سرشار از فیبر مانند غلات کامل، حبوبات و انواع لوبیا، سبوس غلات به دلیل اینکه منابع غنی ویتامین های گروه B میباشند ، سبب افزایش انرژی در بدن و كاهش ضعف و سستی بعد از درمان در زنان مبتلا به سرطان سینه می شود .
- مصرف شیر و لبنیات کم چرب و ترجیحا پروبیوتیک تا از این طریق بتوان تعداد سلول های سیستم ایمنی و ضد التهابی را جهت پیشگیری از عود مجدد بیماری افزایش داد.
- غذاهای غنی از ویتامین D: افزایش مصرف پروتئین های گیاهی مانند لوبیا ، نخود ، عدس، میوه ها و سبزی به میزان 6 تا 8 واحد در طول روز برای پیشگیری از این بیماری نقش مهمی دارد.
- مواد غذایی بخصوص ادویه جات با خواص ضدالتهابی مانند زردچوبه که از رشد سرطانی سلول ها جلوگیری می کند.
- چای سبز با خواص آنتی اکسیدانی فراوان به جای نوشیدنی های کافئین دار
- استفاده از مواد غذایی ارگانیک و طبیعی
همچنین بخوانید: علائم سرطان سينه در مردان
مواد غذايی مضر برای سرطان سينه:
الکل:
شواهد قوی وجود ارتباط مستقیم بین مصرف الکل و خطر ابتلا به سرطان سینه را تایید میکند، زیرا الکل با بالا بردن سطح استروژن ممکن است به DNA سلول آسیب برساند . همچنین مطالعات نشان میدهد زنانی که 3 بار در طی هفته از طریق نوشیدنی های الکی و غیره الکل وارد بدن خود میکنند 15 درصد ریسک پیشرفت سرطان سینه در بدن خود را افزایش میدهند و با هر نوشیدنی اضافی در روز، ریسک ابتلا تا حدود 10 درصد افزایش می یابد.
قند و شکر:
در سال 2016 مطالعه ای بر روی موشها انجام شد که نتایج آن محققان را بر این باور رساند که موش هایی که از رژیم غذایی غنی از قند تغذیه می کردند، بیشتر در معرض تومورهای غده پستان مشابه سرطان پستان در انسان بودند. علاوه بر این،با این سبک رژیم غذایی این تومورها بیشتر گسترش می یابند یا متاستاز می شوند.
چربی:
رژیم های با چربی زیاد بطور کلی برای سلامتی مضر است. از بین انواع چربی ، چربی ترانس که بیشتر در غذا های فرآوری شده و سرخ شده مانند دونات ها، کراکر ها ، کلوچه ها یا شیرینی ها وجود دارد ،خطر ابتلا به انواع بیماری ها از جمله سرطان را افزایش میدهد، در مجموع به نظر می رسد ارتباطی بین چاق بودن و سرطان پستان وجود داشته باشد، البته این مسئله در خانم هایی که در سنین بعد از سن یائسگی هستند بیشتر مطرح است.
شایان ذکر است چربی های مفید گیاهی مانند تخم آفتاب گردان ، روغن زیتون ، کنجد و.. در صورتی که به حد نیاز در رژیم غذایی وجود داشته باشند و نه بیشتر، میتوانند ریسک ابتلا به سرطان پستان را کاهش دهند.
گوشت قرمز:
گوشت قرمز به دلیل دارا بودن چربی های اشباع میتواند در افزایش خطر سرطان پستان تاثیر گذار باشد، به خصوص اگر گوشت دردمای بالا سرخ شود چرا که ممکن است سموم خطرناکی را آزاد کند. علاوه بر این، گوشت های فرآوری شده و یخ زده، دارای چربی، نمک و مواد نگهدارنده زیادی هستند. این موارد همگی جزو مواد مضری هستند که ممکن است باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان پستان شوند. به طور کلی، به حداقل رساندن مصرف غذا های فراوری شده باید به عنوان یک اولویت در رژیم غذایی سالم مورد توجه قرار گیرد.
در پایان این نکته را باید در نظر گرفت که در سرطان پستان که یک عارضه ناشی از رشد سریع و غیر عادی سلول ها در پستان است، عوامل متعددی چون سن ، سابقه ی خانوادگی و جنسیت دخیل است و هیچ رژیم غذایی به طور قطعی نمیتواند باعث ایجاد یا جلوگیری کننده از بروز سرطان باشد اما انتخاب های سبک زندگی فرد که بخش مهمی از آن مربوط به انتخاب های غذایی وی میباشد، میتواند درخطر ابتلا به سرطان یا چگونگی زندگی فرد با این بیماری نقشی بسیار مهم ایفا کند.
امروزه ماموپلاستی یا جراحی ترمیمی پستان با به کار گیری تکنیک های پیشرفته و روز دنیا، همچنین دستگاه های مجهز و مدرن انجام میشود. این جراحی به منظور ایجاد زیبایی و ترمیم معایب پستان صورت میگیرد.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، کوچه 23
تلفن : 36294896 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
آیا نکروز چربی ابتلا به سرطان پستان را افزایش می دهد؟
تاریخ انتشار : 1400-05-10تاریخ بروز رسانی : 1403-06-09 -
کارسینوم داکت های شیری (DCIS) یا سرطان سینه غیرتهاجمی چیست؟
تاریخ انتشار : 1401-10-28تاریخ بروز رسانی : 1403-04-28 -
آمار سرطان پستان بر اساس گروه سنی در ایران
تاریخ انتشار : 1402-06-29تاریخ بروز رسانی : 1402-07-02 -
چه کسانی بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان پستان هستند؟
تاریخ انتشار : 1387-04-20تاریخ بروز رسانی : 1402-06-19 -
تشخیص زودرس بیماریهای پستان با معاینه توسط خود فرد
تاریخ انتشار : 1387-05-05تاریخ بروز رسانی : 1402-06-19
نظرات کاربران درباره این مطلب :صدیقه عباسی [ 1401-06-15 ]
آیا مصرف کنجد برای کسانیکه به سرطان سینه مبتلا شده اند مضر است ؟
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .