تغییرات نوک سینه از نشانه های سرطان سینه
تغییرات پوست سینه و نوک سینه در سرطان سینه تنها نمونهای از چندین نشانه این سرطان است که توجه به آن ضروری بوده. در ادامه انواع تغییرات سینه در این سرطان را بررسی خواهیم کرد.
تغییرات متوجه پوست سینه
- فرورفتگیهای پوست و یا کشیدگی پوست سینه میتواند نشان از ابتلا به سرطان سینه باشد. البته که کشیدگی پوست میتواند ناشی از به وجود آمدن تودههای خوش خیم در سینه نیز باشد.
- از دیگر تغییرات پوستی به وجود آمدن پوستی شبیه به پوست پرتقال است.
ترشحات از نوک سینه
ترشحات نوک سینه به رنگهای مختلفی مشاهده میشود و یا از حیث غلظت میتواند رقیق و یا غلیظ باشد. ترشحات نوک سینه نیز یکی از نشانههای احتمالی سرطان سینه است. این نشانه در برخی مواقع ناشی از بروز عفونت سینه، عوارض مصرف برخی قرص های ضد بارداری، تغییرات هورمونی و فیزیولوژیکی و یا ابتلا به بیماریهای تیروئیدی خواهد بود.
تورم در غدد لنفاوی
غدد لنفاوی در قسمت زیر بغل بوده که به مانند فیلتر عمل کرده و سلولهای سرطانی را به سمت خود می کشند. در صورتی که سرطان سینه ایجاد شده باشد، سلولهای سرطانی زمانی که به غدد لنفاوی میرسند موجب تورم آنها خواهند شد. البته لازم به ذکر است که غدد لنفاوی میتواند بر اثر ابتلا به عفونت و بیماریهای دیگر نیز به وجود آید.
احساس درد در نوک سینه
سرطان سینه و ایجاد تغییرات در سینه حتی به وجود آمدن توده اغلب بدون ایجاد درد خواهد بود. اما در صورتی که افراد با احساس درد در این ناحیه مواجه شدند باید برای بررسی علت فورا به جراح پستان مراجعه کنند.
تورفتگی نوک سینه
یکی دیگر از علائم احتمالی ابتلا به سرطان سینه تغییرات سلولی نواحی پشت نوک سینه است. تغییرات حاصل میتواند موجب تورفتگی و یا تغییر اندازه این ناحیه شود.
وجود ورم
تورم در بخشی و یا کل سینه میتواند نشان از بروز توده سرطانی باشد. اغلب بانوان با اختلاف اندازه دو سینه به طور طبیعی مواجه اند. اما زمانی که این تغییر اندازه با کشیدگی پوست توامان باشد و نسبت به حالت طبیعی بیشتر شده باشد باید احتمال وجود توده در سینه را داد.

از نشانههای کلی ابتلا به سرطان سینه
در ادامه برخی نشانه های این سرطان را به صورت تیتروار میخوانید:
- وجود توده یا برآمدگی روی سینه و یا زیر بغل
- تغییر اندازه در سینه
- احساس درد و عدم التیام آن
- ترشحات ناگهانی و بی علت از نوک سینه
- وجود جوش یا زخم روی پوست
- التهاب و قرمزی و یا تیره شدن پوست سینه
- فرورفتگی پوست سینه
- فرورفتگی نوک سینه
دو تغییر اساسی نوک سینه در سرطان سینه
ترشح از نوک پستان
ترشح از نوک پستان معمولاً به دنبال بیماریهای خوش خیم پستان ایجاد میشود. با وجود اینکه وجود ترشحات نوک پستان در اغلب موارد همراه با سرطان پستان نیست، ولی به علت احتمال وجود سرطان در همراهی با این علامت، بررسی دقیق آن ضروری است.
وجود ترشح از هر دو پستان و از مجاری متعدد بطور معمول ناشی از یک اختلال هورمونی، مصرف دارو و یا تغییرات فیبروکیستیک منتشر است. در این موارد بررسی هورمونی بیمار، گرفتن شرح حال، مصرف داروها و استفاده از روشهای تشخیصی مختلف با توجه به شرح حال و معاینه، کمک کننده خواهد بود به این مسئله باید توجه کرد که در خانمهای چند زا، وجود ترشح مختصر شیری رنگ به مدت چندسال میتواند بدون وجود بیماری خاصی در پستان میتواند وجود داشته باشد. ترشح خونی که خود به خودی بوده و از یک پستان و از یک مجرا خارج شود، احتمال بیشتری برای همراهی با سرطان پستان دارد و شک به سرطان را افزایش میدهد.
طبق مطالعات انجام شده در20-5 درصد از بیماران، ترشح خونی یکطرفه پستان میتواند به دنبال سرطان پستان باشد و در بقیه موارد می تواند علامتی از وجود یک یا چند ضایعه کوچک خوش خیم در مجاری پستان (پاپیلوما) و یا تغییرات فیبروکیستیک و یا اتساع مجاری پستان باشد.
ترشحات پستان میتواند به رنگهای مختلف مشاهده شود (سفید، قهوه ای، آبی، خاکستری، قرمز، سبز و یا بدون رنگ). ترشح ناشی از سرطان پستان معمولاً خون واضح، خونابهای و یا زرد شفاف میباشد.
آزمایش بررسی سلولی از ترشحات پستان که معمولاً انجام میشود برای اثبات وجود سرطان قابل اعتماد نیست. سن بالا و وجود هرگونه توده همراه با ترشحات پستان شک به وجود سرطان را بالا میبرد. محل مجرایی که از آن ترشحات مشکوک خارج میشود معمولاً با جایگاه ضایعه اولیه مرتبط است و اغلب فشار بر همان ربع پستان باعث خروج ترشح میشود. گاهی با استفاده از عکسبرداری از پستان با ماده حاجب از همان مجرا (داکتوگرافی) میتوان به وجود یک ضایعه کوچک در آن مجرا پی برد. اگر توده ای همراه با ترشح خونی از پستان لمس نشود میتواند بیانگر وجود ضایعه در مراحل اولیه باشد.
ترشحاتی که شک به وجود سرطان را بر میانگیزند:
- ترشحات خونی یا آبکی
- ترشحاتی که خود به خودی و بدون فشار خارج میشوند
- ترشحاتی که از یک پستان و از یک مجرای نوک پستان خارج میشود
- ترشحاتی که همراه با توده باشند
- ترشحات پس از یائسگی
خونی بودن و خود به خود خارج شدن ترشحات به خصوص وقتی که به همراه توده و از یک مجرا باشد، از اهمیت زیادی برخوردار است.
تغییرات فیزیکی نوک پستان
طبق مطالعات انجام شده حدود 30درصد از بیماران مبتلا به سرطان پستان گرفتاری نوک پستان را نشان میدهند. درگیری نوک پستان بیشتر در تومورهایی که در 2 و نیم سانتیمتری در نوک پستان واقع شده اند و یا اندازه بیش از 2 سانتیمتر دارند مشاهده میشود.
از نظر بالینی دو نوع علامت ممکن است بروز کند:
- فرورفتگی نوک پستان
- بیماری پاژه نوک پستان
در بعضی افراد فرورفتگی نوک پستان ممکن است متعاقب شیردهی یا پس از دوران بلوغ و بدون نشانه خاصی ایجاد شود که قابل برگشت است ولی در سرطان، این فرورفتگی حالت ثابت دارد و با معاینه دقیق پستان ممکن است وجود توده ای در زیر نوک پستان مشخص شود.
بیماری پاژه نوک پستان نوعی از سرطان پستان است که در آن تغییرات پوستی نوک پستان بصورت ضایعات اگزمایی مرطوب یا خشک همراه با ضخامت و قرمزی و خراش هایی در نوک پستان، دیده میشود.
علائم شامل خارش، سوزش، قرمزی و سفتی نوک پستان و پوسته پوسته شدن نوک پستان میباشد. بتدریج و در صورت عدم درمان، بیماری به هاله اطراف نوک پستان و پوست گسترش مییابد. گاهی این بیماران با تشخیص اشتباه اگزما و بیماریهای پوستی، مدتها تحت درمان با پمادهای موضعی قرار میگیرند و همین مسئله درمان بیمار را به تأخیر میاندازد.
بنابراین در هر بیماری که علائم پوستی به درمانهای موضعی پاسخ ندهد، باید به فکر سرطان بود و باید تحت انجام نمونه برداری قرار گیرد و با قطعی شدن تشخیص، اقدامات درمانی مناسب انجام پذیرد.
قرمزی و خارش مزمن نوک پستان همراه با پوسته پوسته شدن و ترک خوردن آن، نوعی از سرطان پستان به نام پاژه است، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.
سرطان نوک سینه چه علائمی دارد؟
شاید برایتان جالب باشد که بدانیدعلائم این بیماری تنها روی پوست نوک یک پستان نمایان میشود. از جمله نشانههای مربوط به سرطان نوک سینه میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- اگزما
- خارش و برآمدگی قرمز روی نوک سینه و ادامه دار بودن آن تا اطراف آرئولا
- زخم کوچک
- لکههای خشک و قرمز
- پوسته پوسته شدن
- خونریزی پوست نوک سینه
- احساس خارش یا سوزش در کنار سایر علائم
احتمال ابتلای افرادی که نوک سینه آنها دارای حالت طبیعی است اما احساس خارش ، سوزش و خونریزی دارند ، بسیار کم است اما لازم است برای اطمینان به پزشک متخصص مراجعه نمایند. در صورت مشاهده هر یک از آنها در نوک پستان ، لازم است به پزشک معالج خود مراجعه نمایید. چرا که هر چه تشخیص بیماری سریعتر انجام گیرد ، احتمال بهبودی بیمار نیز بیشتر میگردد.
جوش علائم سرطان سینه در زنان
جوش قرمز روی پستان معمولاً علامت یک بیماری غیرسرطانی است. البته گاهی این جوشهای ریز و قرمز میتواند نشانه اولیه سرطان سینه هم باشد که در این صورت باید به آن توجه کنید. لکههای قرمز کوچک یکی از نشانههای از بیماری IBC است که گونهای نادر از برست کنسر (سرطان سینه) محسوب میشود.طبق آمارهای منتشر شده فقط در ایالات متحده آمریکا سالانه حدود 2 تا 4 درصد از بیماران سرطان پستان، به این نوع بیماری مبتلا هستند. در عین حال 7 تا 10 درصد از مرگهای ناشی از سرطان بدخیم سینه را هم این بیماری تشکیل میدهد. توده بدخیم سرطانی در بیماری IBC وجود ندارد و این علامت در سایر انواع سرطان پستان دیده میشود. با این حال گاهی وجود جوشهای قرمز رنگ میتواند نشانهای از این بیماری باشد.
امروزه جراحی های زیبایی پستان مانند لیفت پستان با به کار گیری تکنیک های پیشرفته و روز دنیا انجام میشود. این جراحی به منظور ایجاد زیبایی و ترمیم معایب پستان توسط دکتر سید محمد رضا حکیمیان جراح پستان با دانش بالا و تجربه سالها کار در این زمینه صورت میگیرد. شماره تماس : 36294896 - 031
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، کوچه 23
تلفن : 36294896 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
آیا مصرف قرص های ضد بارداری با سرطان پستان ارتباط دارد؟
تاریخ انتشار : 1401-12-15تاریخ بروز رسانی : 1401-12-20 -
طول دوره پرتو درمانی در سرطان سینه چند روز است؟
تاریخ انتشار : 1400-02-02تاریخ بروز رسانی : 1400-02-19 -
عوامل خطرساز برای سرطان پستان
تاریخ انتشار : 1399-12-04تاریخ بروز رسانی : 1400-03-05 -
علت و درمان درد دست در سرطان سینه
تاریخ انتشار : 1402-02-26تاریخ بروز رسانی : 1402-03-06 -
واکنشهای روانی پس از آگاهی از سرطان پستان
تاریخ انتشار : 1400-03-17تاریخ بروز رسانی : 1400-03-17
نظرات کاربران درباره این مطلب :

این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .