جراحی برداشتن بافت سرطانی پستان بدون تخلیه پستان
یکی از شایعترین نوع سرطان، سرطان سینه است که بسیاری از بانوان به آن مبتلا هستند. معمولاً این بیماری در ابتدا علائم یا نشانههای خاصی ندارد؛ اما به مرور زمان سرطان پستان میتواند پیشرفت کند، بنابراین عواقب جبران ناپذیری برای سلامتی خواهد داشت. جراحی بافت سینه برای درمان یا پیشگیری از سرطان سینه به دو روش لامپکتومی و ماستکتومی انجام می شود.

در روش لامپکتومی معمولاً کمترین بافت مورد نیاز از پستان برداشته میشود. از طرف دیگر برای خارج کردن تومور و حاشیه ای از بافت سالم اطراف آن را حذف می کند، بنابراین جراح میتواند بخش کوچکی از بافت پستان را بردارد. در این روش که تنها تومور و بافت اطراف آن از بین می رود و نیازی به تخلیه پستان نمی باشد. نام های دیگر لامپکتومی سینه شامل ماستکتومی جزئی، جراحی محافظت از سینه، جراحی سینه و برداشتن گسترده است.
مزایای لامپکتومی
پزشکان از لامپکتومی برای معالجه تومورهای کوچک و زود تشخیص داده شده سرطان سینه در زنان استفاده میکنند. بهبود لامپکتومی برای بیشتر بیماران به آسانی پیش می رود. لامپکتومی بیشتر بافت سینه را حفظ میکند و به طور کلی شکل و ظاهر سینه را تغییر نمیدهد.
همچنین بخوانید: تخلیه پستان
نحوه جراحی لامپکتومی
جراحی لامپکتومی حدود 15 تا 40 دقیقه طول می کشد. جراح شما احتمالاً با نوعی اسکالپل الکتریکی که از گرما برای به حداقل رساندن خونریزی استفاده می کند (چاقوی الکتروکوتر) عمل می کند. اکثر جراحان از برش های منحنی شکل (مانند لبخند یا اخم) استفاده می کنند که انحنای طبیعی سینه را دنبال می کند و امکان بهبودی بهتر را فراهم می کند. اگر تومور را بتوان دید یا احساس کرد، جراح آن را به همراه لبه ای از بافت سالم اطراف آن برمی دارد. گاهی اوقات، اما نه همیشه، طی جراحی یک لوله پلاستیکی به نام درن در ناحیه سینه یا زیر بغل شما قرار داده می شود تا مایعات اضافی را که می تواند در فضایی که تومور در آن انباشته می شود جمع آوری کند. درن به یک لامپ پلاستیکی متصل است که مکش ایجاد می کند تا به حذف مایع کمک کند. در نهایت، جراح برش را بخیه می زند و زخم را پانسمان می کند.
اقدامات قبل از جراحی لامپکتومی
- انجام آزمایشات قبل از عمل طبق دستورالعمل. آزمایش بسته به سن، وضعیت سلامتی و روش جراحی متفاوت خواهد بود. آزمایش قبل از عمل ممکن است شامل یک ماموگرافی ، بیوپسی توده سینه ، اشعه ایکس سینه، EKG (الکتروکاردیوگرام)، آزمایش خون و سایر آزمایشات در صورت لزوم باشد.
- کاهش وزن اضافی قبل از عمل از طریق برنامه غذایی سالم و برنامه ورزشی
- در صورت خوردن یا نوشیدن نزدیک به شروع عمل ممکن است عمل جراحی شما لغو شود.
- ترک سیگار: حتی ترک تنها چند روز می تواند مفید باشد و به روند بهبودی کمک میکند.
- مصرف یا قطع داروها دقیقاً مطابق دستورالعمل. این توصیه ممکن است شامل عدم مصرف آسپرین، ایبوپروفن و رقیق کننده خون نیز باشد.

مراقبت های بعد از لامپکتومی
اکثر تودهها به روشهای ساده جراحی میشوند که روز جراحی به خانه می روید. در بعضی موارد مدت کوتاهی در بیمارستان بستری میشوید. ممکن است در محل جراحی خود یک لوله کوچک در قفسه سینه داشته باشید که به کیسه های کوچک وصل میشود که مایعات میتوانند تخلیه شوند. پزشک ظرف مدت یک هفته لوله را خارج میکند. در این مدت، باید چندین بار در روز تخلیه شود.
نحوه مراقبت از بیمار پس از جراحی در منزل توسط پزشک به شرح زیر خواهد بود:
- نحوه مراقبت از محل برش، از جمله اینکه چند بار باید پانسمان را عوض کنید.
- هر چند وقت یک بار داروی مسکن مصرف شود.
- نحوه انجام (و زمان شروع) تمرینات ورزشی که می تواند هر گونه سفتی را که احساس می کنید کاهش دهد.
چه کسانی به لامپکتومی نیاز دارند؟
افرادی با شرایط زیر می توانند کاندیدای لامپکتومی باشند، در صورتی که:
- سرطان فقط یک ناحیه از سینه بیمار را درگیر کرده باشد.
- تومور در مقایسه با اندازه سینه بیمار نسبتاً کوچک است.
- بیمار پس از برداشتن تومور، بافت باقیمانده کافی برای تغییر شکل سینه خود خواهد داشت.
- بیمار می تواند جلسات پرتودرمانی را به طور کامل سپری کند.
موارد منع انجام لامپکتومی
پزشک ممکن است به دلایل مختلفی انجام لامپکتومی را توصیه نکند:
- اگر چند تومور در یک پستان باشد یا اندازه تومور بسیار بزرگ باشد، این روش توصیه نخواهد شد.
- برای اکثر افراد، پرتودرمانی پس از لامپکتومی انجام می شود. اگر پزشک به شما توصیه می کند که پرتودرمانی دریافت نکنید یا شما نمی خواهید پرتودرمانی کنید، ممکن است لامپکتومی برای شما مناسب نباشد.
- اگر برای سرطان پستان قبلی در همان سینه پرتودرمانی دریافت کرده اید یا در حال حاضر باردار هستید، ممکن است پزشک از شما بخواهد که از پرتودرمانی اجتناب کنید.
همچنین پزشک شما ممکن است در صورت داشتن موارد زیر انجام لامپکتومی و پرتو درمانی را توصیه کند:
- جهش ژنتیکی که احتمال ابتلای مجدد به سرطان سینه را افزایش می دهد.
- سرطان التهابی پستان (یکی از بدخیم ترین انواع سرطان)
- لوپوس یا بیماری دیگری که خطر عوارض جانبی پرتودرمانی را افزایش می دهد. (لوپوس یک بیماری خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن به بافت ها و اندام های خود حمله میکند.)
عوارض لامپکتومی
اگرچه بدن هر فرد به طور متفاوتی به جراحی پاسخ میدهد، در اینجا برخی از عوارض بعد از عمل لامپکتومی رایج که ممکن است رخ دهد، آورده شده است:
- درد یا حساسیت در سینه
- تغییر شکل سینه
- تورم موقت با بهبودی سینه
- سروما، تجمع معمولاً موقتی مایع در فضای باقی مانده پس از جراحی میباشد. اگر سروما به خودی خود برطرف نشد، پزشک میتواند مایع را از طریق یک سوزن ظریف خارج کند.
- جای زخم، سفت شدن یا فرورفتگی در ناحیهای که سرطان برداشته شده است.
- برخی از افراد ممکن است پس از لامپکتومی درد در ناحیه قفسه سینه، زیر بغل یا بازو داشته باشند. ممکن است با گذشت زمان از بین برود یا ممکن است ادامه یابد. وضعیتی که به عنوان سندرم درد پس از ماستکتومی شناخته میشود که میتواند پس از این جراحی نیز رخ دهد. برخی از افراد علائم دیگری مانند بی حسی یا خارش را تجربه میکنند. اگر این علائم را دارید، به پزشک خود اطلاع دهید.
- اگر غدد لنفاوی زیر بغل با بیوپسی غدد لنفاوی نگهبان یا تشریح غدد لنفاوی زیر بغل برداشته شوند، ممکن است خطر ادم لنفاوی، وضعیت تورمی که در آن مایع لنفاوی در بازو، دست یا نواحی نزدیک به محل جراحی تجمع پیدا کند، وجود دارد.
همچنین بخوانید: علائم سرطان سينه در مردان
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، کوچه 23
تلفن : 36294896 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
روشهای انجام جراحی پستان در مبتلایان به سرطان
تاریخ انتشار : 1400-01-21تاریخ بروز رسانی : 1402-06-12 -
درمان های جراحی و غیرجراحی جدید در سرطان پستان
تاریخ انتشار : 1401-03-07تاریخ بروز رسانی : 1402-06-18 -
چرا جراحی سرطان پستان انجام می شود؟
تاریخ انتشار : 1400-06-24تاریخ بروز رسانی : 1402-06-13 -
جراحی درمانی پستان شامل چه مواردی میشوند؟
تاریخ انتشار : 1402-01-23تاریخ بروز رسانی : 1402-06-19 -
جراحی سرطان پستان و انکوپلاستی
تاریخ انتشار : 1401-10-06تاریخ بروز رسانی : 1402-06-19
نظرات کاربران درباره این مطلب :

این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .