کدام مبتلایان به سرطان سینه باید شیمی درمانی شوند؟
مبتلایان به سرطان پستان در سیر درمان خود معمولاً نیاز به شیمی درمانی دارند ولی مواردی هم وجود دارد که نیازی به این کار نیست. شیمی درمانی در سرطان پستان به منظور جلوگیری از رشد و گسترش سلولهای سرطانی به نقاط دیگر انجام میشود. سؤالی که بسیاری از بیماران مطرح می کنند این است که آیا من که تحت عمل جراحی قرار گرفته ام و تمام بافت بدخیم خارج شده است؛ چرا باید شیمی درمانی کنم؟

در این مورد باید بدانیم که علاوه بر بافت بدخیم موجود در پستان که با جراحی برداشته شده است، امکان دارد بعضی از سلولهای بدخیم، قبل از جراحی از این بافت خارج شده باشند و در قسمتهای دیگر بدن بصورت بسیار ریز و غیرقابل تشیخص، شروع به فعالیت و رشد کرده باشند. انجام شیمی درمانی برای از بین بردن این سلولهای سرگردان در سایر قسمتهای بدن می باشد.
در موارد خاص مانند سایز کوچک توده و...، احتمال وجود این سلولهای سرگردان بسیار ناچیز است و لذا در این موارد پزشک معالج از انجام شیمی درمانی صرف نظر می کند. برنامه ی شیمی درمانی از نظر نوع دارو، نحوه ی مصرف دارو، تعداد جلسات و فواصل تزریق داروها بسیار متفاوت است مثلاً گاهی بصورت 8 جلسه با فواصل 3 هفته تجویز می شود یا گاهی 4 جلسه با فواصل 2 هفته یا روشهای دیگر که به شرایط بیمار و بیماری و دیدگاه پزشک معالج بستگی دارد. بطور معمول کل دوره ی شیمی درمانی حدود 4 ماه به طول می انجامد.
دکتر سید محمد رضا حکیمیان فلوشیپ جراحی سرطان با دانش بالا و تجربه سالها کار در ارتباط با سرطان پستان قادر به تشخیص این بیماری بوده و آماده ارائه خدمات درمانی از قبیل شیمی درمانی به شما عزیزان می باشند. شماره تماس : 36294896 - 031
شیمی درمانی در مبتلایان به سرطان پستان به سه گروه تقسیم می شود :
1. بیمارانی که سرطان پستان دارند و جراحی شده اند و سایر اعضای بدن آنها سالم است.
2. بیمارانی که در بررسی های اولیه، گسترش بیماری به دیگر اعضای بدن آنها دیده نمی شود ولی به علت بزرگ بودن توده و یا درگیری وسیع غدد لنفی زیر بغل یا موارد خاص دیگر ابتدا شیمی درمانی میشوند و پس از آن تحت جراحی قرار می گیرند.
3. در مواردی که بیماری به اعضای دیگر بدن مانند کبد، ریه، استخوان و... سرایت کرده است. در این گروه روش اصلی درمان شامل شیمی درمانی و یا هورمون درمانی است.
داروهای مورد استفاده در شیمی درمانی
در شیمی درمانی داروهای مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد که انتخاب دارو و روش شیمی درمانی بستگی به وسعت بیماری دارد و بطور کلی به دو روش تزریقی و خوراکی انجام می شود.شایع ترین داروهایی که در این بیماری کاربرد دارند، عبارتند از :
- آدریامایسین
- اپیروبیسین
- سیکلوفسفامید
- دوستاکسول
- پکلیتاکسول
- جمسیتابین
- ناولبین
- داکسیل
متخصص شیمی درمانی بر اساس ویژگی های تومور شامل سایز و محل تومور، مرحله بیماری، تهاجمی بودن تومور، میزان گسترش آن در بدن، سن بیمار و وضعیت سلامت هر فرد، بهترین ترکیب دارویی را انتخاب خواهند کرد. توجه داشته باشید که روشهای استاندارد مختلفی وجود دارد و بین پزشکان ممکن است در انتخاب یکی از این روشهای استاندارد تفاوتهایی وجود داشته باشد، این امر نباید باعث سردرگمی شما شود.
در مواردی که به علت ابتلا به سرطان پستان تمام سینه برداشته میشود؛ روشهایی وجود دارد که با انجام آنها میتوان این بافت را ترمیم نمود. هدف از این ترمیم ، بازسازی سینه در حد امکان شبیه به طرف مقابل می باشد. عمل ترمیم یا بازسازی پستان ممکن است همزمان با جراحی برداشت پستان و یا چند ماه بعد در عمل جراحی جداگانه ای انجام شود.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، کوچه 23
تلفن : 36294896 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
فیلم های آموزشی در مورد سرطان پستان
تاریخ انتشار : 1395-07-25تاریخ بروز رسانی : 1400-02-07 -
آیا پروتز سینه موجب سرطان پستان می شود؟
تاریخ انتشار : 1400-10-04تاریخ بروز رسانی : 1400-10-05 -
درمان سرطان پستان در مراحل اولیه به چه صورت است؟
تاریخ انتشار : 1400-12-27تاریخ بروز رسانی : 1400-12-28 -
بهترين زمان انجام پرتو درمانی در سرطان سینه
تاریخ انتشار : 1400-01-31تاریخ بروز رسانی : 1400-02-19 -
آیا سرطان پستان همیشه متاستاز می دهد؟
تاریخ انتشار : 1401-12-13تاریخ بروز رسانی : 1401-12-20
نظرات کاربران درباره این مطلب :

این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .