کتاب سیب صورتی
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / مطالب سرطان پستان / عوارض رادیوتراپی یا پرتودرمانی در بیماران سرطان سینه چیست؟

عوارض رادیوتراپی یا پرتودرمانی در بیماران سرطان سینه چیست؟

رادیوتراپی یک شیوه ی درمانی است که در آن از انواع خاصی از پرتوها در درمان بیماری های بدخیم استفاده می شود. در رادیوتراپی از پرتوهای پرانرژی جهت از بین بردن سلول های سرطانی استفاده می شود. این پرتوها معمولاً توسط دستگاهی به نام شتاب دهنده ی خطی تولید می شوند. برای این منظور بیمار روی تخت شتاب دهنده می خوابد و سپس پرتوها از زوایای مختلفی که قبلاً توسط گروه پزشکی تعیین شده است؛ به بستر بیماری تابانده می شود. پرتوها رنگ یا بویی ندارند و با چشم دیده نمی شوند. لازم به ذکر است که این پرتوها باعث گرم یا سرد شدن بدن هم نمی شوند.

آنچه در این مطلب میخوانید

توجه داشته باشید که خانمهای باردار نباید رادیوتراپی شوند؛ چون رادیوتراپی برای جنین وی بسیار مضر است لذا در حین پرتو درمانی در مورد روش های غیرمضر و مؤثر برای پیشگیری از بارداری از پزشک خود راهنمایی بگیرید.

دکتر سید محمد رضا حکیمیان فلوشیپ جراحی سرطان با دانش بالا و تجربه سالها کار در ارتباط با سرطان پستان قادر به تشخیص این بیماری بوده و آماده ارائه‌ خدمات درمانی به شما عزیزان می باشند. شماره تماس : 36294896 - 031

عوارض رادیوتراپی در سرطان پستان چیست؟

پرتودرمانی یا رادیوتراپی دو دسته عارضه می تواند داشته باشد که عبارتند از:

1. عوارض حاد رادیوتراپی

عوارض حاد حین رادیوتراپی و تا چندین هفته پس از پرتودرمانی رخ می دهند. این عوارض شامل مشکلات پوستی شامل قرمزی، خشکی، حساسیت و خارش پوست و تغییر رنگ ناحیه تحت درمان، سفتی در محل جراحی، ضعف و بی حالی، تهوع، سرفه و تنگی نفس و درد دنده ها می باشد.

نوبت دهی دکتر حکیمیان

2. عوارض دیررس رادیوتراپی

که معمولاً چندین ماه پس از اتمام رادیوتراپی رخ می دهند و شامل عوارض پوستی، لنف ادم و عوارض قلبی ـ ریوی می باشند. عوارض قلبی ـ ریوی معمولاً نادرند و در اکثر مواقع مشکل خاصی برای بیمار ایجاد نمی کنند. به طور خلاصه لنف ادم به تجمع مایع در فضای میان بافتی در هر قسمتی از بدن گفته می‌شود و اختلال در ساختمان یا عملکرد سیستم لنفاوی به هر دلیلی می‌تواند سبب ایجاد لنف ادم شود که منجر به تورم در ناحیه درگیر خواهد شد.

عوارض رادیوتراپی و پرتو درمانی

بیشتر مشکلات بیماران حین رادیوتراپی عوارض پوستی است و برای کنترل و بهبود آن ها این موارد توصیه می شود :

آدرس اینستاگرام دکتر حکیمیان

رادیوتراپی تسکینی

گاهی اوقات ممکن است بیماری عود کند و اگر از شدت علایم با درمان های مختلف کم نشود، کیفیت زندگی بیمار را تحت تأثیر قرار می دهد. به عنوان مثال اگر که عود در محل عمل جراحی قبلی به گونه ای باشد که امکان جراحی کامل آن نباشد می توان از پرتو درمانی یا رادیوتراپی تسکینی سود برد. اگر بیماری به استخوان یا مغز استخوان گسترش پیدا کند، پرتودرمانی این نواحی برای جلوگیری از پیشرفت بیماری کمک کننده است.

امروزه ماموپلاستی یا جراحی ترمیمی پستان با به کار گیری تکنیک های پیشرفته و روز دنیا، همچنین دستگاه های مجهز و مدرن انجام می‌شود. این جراحی به منظور ایجاد زیبایی و ترمیم معایب پستان صورت می‌گیرد.


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، کوچه 23
تلفن : 36294896 - 031

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :فاطمه رحمت [ 1402-02-13 ]
سلام چرا ذکر نکردید پرتو درمانی سینه عوارض بدتری مثل سوزانده شدن ریه که زخم وآب آوردن ریه را بهمراه دارد و باعث مرگ میشود؟

خدیجه کمال [ 1401-05-10 ]
سلام خسته نباشید من سرطان سینه داشتم حدود دو ماه پیش پرتودرمانی شدم حالا سینه خیلی سفت شده ودرد داره .میشه لطفا جواب بدید.

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
چه سنی برای جراحی لیفت پستان مناسب است؟چه سنی برای جراحی لیفت پستان مناسب است؟

جراحی لیفت پستان از گروه مهم ترین و شایع ترین جراحی های زیبایی می باشد که برخی از بانوان خواستار آن هستند. اگر بافت پستان های شما سفتی خود را از دست داده و یک حالت افتاده پیدا کرده است، می توانید با کمک این جراحی زیبایی پستان ها را باز گردانید. ... ادامه مطلب

نشانه های سرطان سینهنشانه های سرطان سینه

درد شدید و حساس شدن سینه ها ممکن است باعث نگرانی در مورد وجود سرطان سینه در خانم ها شود . امروزه مهارت های پزشکی و بالا رفتن سطح آگاهی افراد از سرطان ، به پیشرفت هایی در زمینه تشخیص ودرمان سرطان سینه کمک کرده و میزان بقای بیماران مبتلا به این نوع از سرطان افزایش یافته است ... ادامه مطلب

آیا امکان جابه جایی پروتز سینه وجود دارد؟آیا امکان جابه جایی پروتز سینه وجود دارد؟

پروتز سینه یا شکل‌ دهی سینه روشی است که در آن یک سیلیکون یا ژل واجد شرایط از طریق برش ایجاد شده در اطراف سینه وارد بافت سینه می ‌شود. ... ادامه مطلب

راههای طلایی تشخیص سرطان سینهراههای طلایی تشخیص سرطان سینه

از آزمایشهای مختلفی برای تشخیص سرطان پستان میتوان استفاده کرد. اگر پزشک در آزمایش غربالگری (ماموگرافی) نشانه ای از سرطان پستان پیدا کند یا علائمی داشته باشدی که میتواند به معنای سرطان سینه باشد، به آزمایشهای بیشتری نیاز دارید تا از وجود یا عدم وجود سرطان مطمئن شوید. ... ادامه مطلب

طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین