کتاب سیب صورتی
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / مطالب سرطان پستان / طول دوره پرتو درمانی در سرطان سینه چند روز است؟

طول دوره پرتو درمانی در سرطان سینه چند روز است؟

در بیماران مبتلا به سرطان در صورت تشخیص پزشک به انجام رادیوتراپی یا پرتو درمانی، پرتودرمانی معمولاً روزی یک بار و هر بار به مدت چند دقیقه انجام می شود. پرتودرمانی در همه ی دنیا معمولاً پنج روز در هفته انجام می شود و در روزهای تعطیل آخر هفته انجام نمی شود. دلیل این کار این است که سلول های سالم بدن فرصت داشته باشند تا آسیب های ناخواسته ای که از پرتودرمانی به آن ها وارد شده است را ترمیم کنند.

معمولاً سلول های تومور این قدرت را ندارند که در این استراحت کوتاه، خود را ترمیم کنند. ولی اگر بیمار به هر دلیلی درمان خود را نیمه کاره رها کند یا بیش از استراحت مجاز در هفته بین درمانها فاصله بیندازد (معمولاً فاصله ی بیش از پنج روز)، سلول های تومور هم این فرصت را پیدا می کنند که خود را ترمیم کنند و این به ضرر بیمار است.

برای همین همیشه به بیماران گوشزد می شود که تا جایی که امکان دارد درمان ها را منظم انجام دهند. مدت پرتودرمانی برای کسانی که پستان آن ها توسط جراحی به طور کامل برداشته شده است؛ معمولاً پنج هفته و برای کسانی که بخشی از پستان برداشته شده است بین چهار تا شش هفته بر اساس خصوصیات تومور، شکل پستان و نظر پزشک معالج متغیر خواهد بود.

دکتر سید محمد رضا حکیمیان فلوشیپ جراحی سرطان با دانش بالا و تجربه سالها کار در ارتباط با سرطان پستان قادر به تشخیص این بیماری بوده و آماده ارائه‌ خدمات درمانی به شما عزیزان می باشند. شماره تماس : 36294896 - 031

رادیوتراپی یا پرتو درمانی حین عمل چیست؟

برای دسته ای از بیماران که سن پایین ندارند و تومور آنها کوچک است در مراکزی که مجهز به دستگاه مخصوص هستند، پرتودرمانی در حین انجام جراحی انجام می گیرد. اگر بیمار به درستی انتخاب شده باشد، معمولاً نیازی به پرتودرمانی بعد از عمل نیست. مزیت اصلی این روش درمانی این است که با هزینه کمتر، در چند دقیقه همزمان با عمل جراحی تمامی پرتودرمانی مورد نیاز، انجام می شود.

طول دوره پرتو درمانی در سرطان سینه

سؤالات رایج در مورد پرتودرمانی

1. آیا بیماری که پرتودرمانی می شود برای اطرافیان خود خطری ایجاد می کند؟

بسیاری از مردم تصور می کنند از بدن بیماری که پرتودرمانی شده است به اطراف اشعه تابیده می شود، بنابراین باید از این افراد دوری کرد. این تصور کاملاً اشتباه است. در پرتودرمانی به قسمت های مشخصی از بدن بیمار فقط تا زمانی که دستگاه روشن است اشعه تابانده می-شود و وقتی بیمار از اتاق درمان خارج شود دیگر اشعه ای از بدن او به اطراف ساطع نمی شود. بنابراین فردی که پرتودرمانی شده است برای دیگران حتی برای خانم باردار یا کودکان و یا نوزادان شیرخوار، خطری ندارد.

نوبت دهی دکتر حکیمیان

2. آیا شیمی درمانی را می توان هم زمان با پرتودرمانی به کار برد؟

گرچه انجام رادیوتراپی همزمان با استفاده از داروهای شیمی درمانی امکان پذیر است اما معمولاً انجام نمی شود. معمولاً پرتودرمانی چند هفته پس از اتمام شیمی درمانی شروع می شود.

3. آیا هورمون درمانی را می توان هم زمان با پرتودرمانی به کار برد؟

گرچه در گذشته تصور می شد مصرف هم زمان داروی هورمونی مانند تاموکسیفن و پرتودرمانی احتمال ایجاد عوارض ریوی را در بیماران افزایش دهد ولی امروزه مشخص شده است که این گونه نیست، بنابراین می توان تاموکسیفن یا لتروزول (داروی دیگر هورمونی) را همزمان با پرتودرمانی استفاده کرد.

صفحه اینستاگرام دکتر محمدرضا حکیمیان

4. آیا می توان هرسپتین که نوعی درمان هدفمند با پادتن است را همزمان با پرتودرمانی به کار برد؟

بله. مصرف هم زمان هرسپتین و پرتودرمانی امکان پذیر است.

امروزه ماموپلاستی یا جراحی ترمیمی پستان با به کار گیری تکنیک های پیشرفته و روز دنیا، همچنین دستگاه های مجهز و مدرن انجام می‌شود. این جراحی به منظور ایجاد زیبایی و ترمیم معایب پستان صورت می‌گیرد.


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، کوچه 23
تلفن : 36294896 - 031

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
علائم وجود توده پستان چیست؟علائم وجود توده پستان چیست؟

کیست پستان توده ای است که در طی تغییرات فیبروکیستیک ایجاد می شود و به تعبیری رشد بیش از حد غدد و بافت همبند منجر به جمع شدن مایع در این مجاری میشود. این کیسه های محتوی مایع همانند یک حبه انگور یا یک بادکنک بسیار کوچک پر از آب احساس میشوند و بافت سینه‌ها را هنگام لمس، غیر یکنواخت و ناصاف نشان میدهند ... ادامه مطلب

کشیدن درن بعد از عمل پستانکشیدن درن بعد از عمل پستان

عمل ماموپلاستی یکی از عمل های زیبایی اندام است که برای فرم دهی و کوچک کردن سایز پستان انجام می شود. افرادی که این عمل را انجام می دهند، بعد از عمل متو ... ادامه مطلب

ایا سن با ابتلا به سرطان پستان مرتبط است؟ایا سن با ابتلا به سرطان پستان مرتبط است؟

احتمال ابتلا به سرطان سینه در بانوان از سنی است که بافت سینه تشکیل می شود. سن ابتلا به سرطان پستان در اروپا بین 50 تا 60 سالگی است،اما سن ابتلا در ایران بین 45 تا 50 سالگی است و به طور متوسط سن ابتلا به این بیماری در بین زنان کشور 45 سالگی میباشد. در این بخش به سرطان سینه و سن ابتلا به آن پرداختیم. ... ادامه مطلب

سندرم درد پس از جراحی سرطان پستانسندرم درد پس از جراحی سرطان پستان

بعد از جراحی سرطان پستان، بعضی از خانم ها درد عصبی یا نوروپاتی در دیواره قفس سینه، زیر بغل و بازوها دارند که با گذشت برطرف نمی شود. ... ادامه مطلب

طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین