علت و درمان درد دست در سرطان سینه
درد در کتف و اطراف آن و دست معمولا یک مشکل ارتوپدی است. با این حال مواقعی وجود دارد که می تواند با سرطان سینه مرتبط باشد. درد در شانه می تواند نتیجه درمان سرطان سینه باشد. اما در برخی موارد ممکن است درد شانه ناشی از خود سرطان باشد. وقتی سرطان از سینه به استخوان ها، کبد یا سایر قسمت های بدن گسترش یابد (متاستاز)، می تواند ایجاد درد کند. این درد می تواند نزدیکی شانه یا در مفصل شانه یا قسمت بالای کمر باشد. تحقیقات نشان می دهند که تقریبا 35 درصد از افرادی که تحت درمان سرطان سینه قرار گرفته اند، پس از آن درد شانه در حد متوسط دارند.

درد پس از درمان می تواند توانایی شما را برای بلند کردن بازو ها محدود کند، باعث از دست دادن قدرت عضلانی شما شود و انجام برخی فعالیت های مربوط به شغل یا اوقات فراغت شما را دشوار کند. اگر در یک یا هر دو شانه خود درد دارید مهم است که زودتر با پزشک متخصص خود در مورد آن صحبت کنید. درد در نزدیکی شانه راست می تواند به این معنا باشد که کبد شما را درگیر کرده است. همچنین ممکن است احساس افسردگی و اضطراب کنید و خواب شما ممکن است در نتیجه درد مختل شود. اما مهم است که بدانید نخوابیدن کافی ممکن است درد شما را بدتر کند.
علت درد دست در سرطان سینه
برخی افراد پس از درمان سرطان سینه در غدد لنفاوی زیر بازو و ناحیه زیر بازو و ناحیه اطراف آن دچار لنف ادم می شود. لنف ادم، تورم غیر طبیعی است که زمانی اتفاق می افتد که لنف بیش از حد در هر قسمت از بدن جمع می شود. لنف یک مایع رقیق و شفاف است که در سیستم لنفاوی گردش می کند تا مواد زائد را از بافت های بدن خارج کند. ادم، تجمع مایع اضافی در قسمتی از بدن است. تورم معمولا بازو را درگیر می کند. و می تواند شامل دست و انگشتان هم باشد. تورم همچنین می تواند سینه، شانه، کتف و زیر بغل را تحت تاثیر قرار دهد.

کتف مجموعه ای از استخوان ها، عضلات، رباط ها، تاندون ها، اعصاب و رگ های خونی پیچیده و متصل بهم است. این ساختار برای تنظیم حالت بدن و کمک به حرکت دست ها با هم کار می کنند. استخوان کتف عملکرد های مهم و متعددی دارد:
- انتهای توپی شکل استخوان بازو را در خود جای می دهد.
- به عنوان صفحه اتصال چندین ماهیچه و رباط عمل می کند.
- هنگام استفاده از بازو در جهات مختلف جرکت می کند و باعث انعطاف پذیری و ثبات می شود.
- درمان سرطان می تواند بر استخوان کتف و بسیاری از ساختارهای پشت شما تاثیر بگذارد. برخی از درمان های سرطان اندازه رباط ها و ماهیچه ها را تغییر می دهد که می تواند حرکت کتف را دردناک سازد. این تغییرات همچنین می تواند احتمال جراحت را بالا ببرد.
- درمان های دیگر ممکن است به اعصاب اطراف استخوان کتف آسیب برساند. و باعث درد درازمدت در کتف، بازو ها، دست ها و پا ها می شود. گاهی درد استخوان کتف ناشی از خود سرطان است. وقتی سرطان پستان به استخوان ها، کبد یا بخش های دیگر بدن سرایت می کند یکی از نشانه های متاستاز درد کتف است. این درد می تواند نزدیک استخوان کتف با مفاصل کتف با بالای پشت شما باشد.
درمان درد دست در سرطان سینه
- دارو: اگر دارو های بدون نسخه برای مدیریت درد کافی نباشد، پزشک می تواند مسکن های اوپیوئیدی یا کورتیکوستروئیدی تجویز کند.
- ورزش کردن در بهبود ورم لنفاوی دست: یکی از بهترین روش ها برای تسکین درد ناشی از ورم لنفاوی دست، ورزش کردن است. زیرا با افزایش فعالیت بدن مواد زائد و لنفاوی به راحتی از بدن خارج می شوند. در نتیجه دچار درد و تورم نمی شود. تمرینات خاصی وجود دارد که توسط پزشک به شما گفته می شود.
- مصرف غذاهای مناسب بعد از جراحی سینه : برای اینکه از لنف ادم بکاهید، باید تغذیه مناسبی داشته باشید. زیرا تغذیه نامناسب میزان مواد زائد و مایعات لنفاوی را در بدن زیاد می کند.
- ماساژ: وقتی زخم ها التیام یافت، ماساژ می تواند درد را کاهش و انعطاف را افزایش دهد. نتیجه تحقیقات محققان در سال 2018 بروی 21 بانو که ماها پس از جراحی سرطان پستان هنوز احساس درد داشتند؛ نشان داد 30 دقیقه ماساژ قفسه سینه و کتف دوبار در هفته به مدت 8 هفته، شدت درد را کاسته و دامنه حرکت را افزایش داده است.
بیشتر بدانید : آزمایشهای شایع غربالگری سرطان
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، کوچه 23
تلفن : 36294896 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
پادتن درمانی در سرطان پستان
تاریخ انتشار : 1400-02-21تاریخ بروز رسانی : 1400-02-22 -
علائم هشدار دهنده در سرطان پستان
تاریخ انتشار : 1400-11-24تاریخ بروز رسانی : 1400-11-25 -
چرا طی درمان سرطان پستان لنف ادم رخ میدهد؟
تاریخ انتشار : 1400-02-15تاریخ بروز رسانی : 1400-02-21 -
پورت گذاری و کاربرد آن در شیمی درمانی برای مبتلایان به سرطان پستان
تاریخ انتشار : 1401-08-12تاریخ بروز رسانی : 1401-09-14 -
چالش های ازدواج در زنان مبتلا به سرطان پستان
تاریخ انتشار : 1401-11-19تاریخ بروز رسانی : 1401-11-30
نظرات کاربران درباره این مطلب :

این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .